ForsidenAlle nyhederAudioFå styr på lydniveauerne med loudness kontrol

Viden der vil spare dig for meget...

Få styr på lydniveauerne med loudness kontrol

Det tager en halv time

At forstå det enkle og basale koncept, det er at måle lyd på en måde der beskriver hvor højt det lyder i stedet for at måle signalets elektriske styrke.

Dine seere hader store loudness hop – men de elsker god lyd, Gør noget ved det i dag!

De fleste broadcastere får klager fra seererne der vedrører store skift i hvor højt det lyder på sendefladen. Midt i filmen kommer stationens ID og reklameblok der ofte lyder dobbelt så højt som filmen man kom fra. Det får seerne til at skifte kanal eller irriteret skulle justere lydstyrken på deres tv. Selv hos vores nationale public service kanaler er der heller ikke altid styr på lydstyrken imellem programmer, promotion og program præsentation formegetlig fordi emnet ikke får den nødvendige opmærksomhed. Det er synd, – for det er så lidt der skal til for at eliminere problemet.

Problemet er enkelt at fikse!

Ved at basere lydmålingen på selv den simpleste implementation af en af de vedtagne loudness standarder kan man eliminere 95% af problemerne, men alligevel sker det ikke… hvorfor mon?

1. Der er tvivl om standarderne – så broadcastere går i vente position!

Institutionerne der er ansvarlige for at sætte standarderne, herunder P/LOUD gruppen der består af lydtekniske nørder der ofte ender med at (offentligt) diskutere mikroskopiske detaljer i måleteknikken der har ganske lille betydning i det store billede. En ubehagelig følge af dette er, at mange broadcastere betragter diskussionen på sidelinjen og afventer en endelig afgørelse der aldrig kommer, i stedet for at benytte de færdige standarder som de ligger.

2. Fagfolk elsker at gøre noget der er helt enkelt meget avanceret

Hensyn-tagen til enhver lille særlig situation og alt for mange særindstillinger i målemetoden virker angst fremkaldende på almindelige brugere der skræmmes væk fra brug af loudness måling selvom det i virkeligheden er utroligt enkelt at have med at gøre!

Alle kan finde ud af at bruge loudness målemetoden og forstår den lynhurtigt fordi loudness måling blot er et “elektronisk øre”. Brugernes egne ører gør et endnu bedre job, og langt de fleste mennesker kan efter kort tids brug af loudness måling vurdere lydstyrken +/- 1db bare ved hjælp af ørerne!  Meteret bliver blot et “dobbelttjek instrument”.

Stjernholm & Co fokuserer på problemet og kan hjælpe med at løse det!

For broadcastere og andre med et ægte, dybfølt ønske om rent faktisk at forbedre seeroplevelsen hjælper vi med at afmystificere hele loudness konceptet, underviser brugerne i at udnytte de nye muligheder for at forbedre lydkvaliteten og forstå det simple koncept, brug af loudness metre m.v.

Vi fører et stort udvalg af gode løsninger til forskellige formål, og kan indgå som sparringspartner omkring implementation af loudness måling igennem hele kæden, fra trailers, reklamer, breakers, programmer, live sending og transmission i baseband såvel som filbaserede systemer.

Se videoen ovenfor hvis du gerne vil vide mere om hvad loudness er og forstå konceptet (husk at afspille i min. 720p for bedste lydkvalitet)

Se eksempler på måleløsninger i linkboksen nedenfor.

Kontakt os for en konsultation