ForsidenAlle nyhederVideoBroadcastRobust Playout med Softron Media Services

Viden der vil spare dig for meget...

Robust Playout med Softron Media Services

Fra live events til 24-7 broadcast på kabelnettet

Uanset om du ønsker en videoafvikling til live events, vil lave en videomontage på et museum, afvikle perfekt video kvalitet med 5.1 lyd i high-end auditoriet eller planlægge og udsende  flere samtidige tv kanaler på kabelnettet eller internettet, – så har du brug for en solid løsning til at afspille din video som du kan stole på.

Professionel afspilning af video kaldes oftest “Playout” eller “afvikling”.

Softron er en af vores mangeårige partnere der har lavet solid software i mere end 25 år, og de tilbyder løsninger der dækker meget bredt, som vi vil gennemgå i denne artikel.

 

Macbaserede løsninger giver robusthed som de bedste

Uanset hvad man måtte mene om Apple, så giver deres monopol softwareudviklerne mulighed for at teste deres software på præcis de maskiner softwaren skal køre på.  Heldigvis laver Apple så også nogle meget stabile maskiner som f.eks den nærmest uanselige Mac Mini computer.

Denne computer er imidlertid en arbejdshest uden lige, og har igennem generationer bevist hvor stabil den er.  Strømforbruget er samtidigt meget, meget lavt , varmeudvikling er der heller ikke meget af, og så fylder den utroligt lidt, hvilket gør den nem at installere i alt fra biler til racks. (2 stk kan rackmonteres ved siden af hinanden i 1U rackspace).

 

Thunderbolt giver alt den båndbredde der er brug for

Med den nye thunderbolt teknologi er der heller ikke nogen problemer med at tilslutte al den nødvendige hardware og storage, og Mac Mini kan på den måde alt det man ellers har brugt servere til. Har du brug for 4 HD SDI inputs?  Intet problem! Brug for 128 TB storage? Intet problem!

Derfor er Mac Mini noget nær perfekt til live events, OB vogne, broadcast centre, kabel operatører,fly-away løsninger og meget mere.   Vi har leveret løsninger til alle førnævnte områder til priser og med funktionalitet der overgår mange properitære broadcast systemer.

 

 Playout by Softron

Softron tilbyder 3 forskellige playout løsninger:

 

 1. OnTheAir Video Express

Er et simpelt playout software der er designet primært liveevents, eller live assist playout (f.eks afvikling af indslag i live udsendelser). Programmet kan  afspille alle de filformater som quicktime supporterer incl formater med Alphakanal.  OTAE kan derfor også bruges til af afvikle grafik og still billeder. Klip kan autocue eller linkes sammen og man kan lave så mange playlister som man måtte ønske.

Playout foregår igennem indbygget hardware (f.eks HDMI porten på en Mac mini!) eller via et professionelt video I/O interface (hør os for anbefalinger i forhold til applikationen).  Klip kan trigges via GPI.

OTAE er ganske billigt, og er perfekt i værktøjskassen til livebrug.  Det programmet IKKE kan, er at lave scheduleret playout, regne playlistens længde præcist ud og lave helt perfekt A/B roll (man kan således opleve sorte frames imellem to forskellige klip eksempelvis)

Vigtigste Features OnTheAir Video Express:

 • Afspiller alt hvad quicktime kan afspille incl alpha grafik (QTKit baseret)
 • Chain, Cue og loop afspille modes
 • Jpeg frame grab mulighed
 • Clip editor lader dig redigere in/out points
 • Simpel Jog/shuttle og playback hastighed controls

Softwaren er velegnet til:

 • Live assist playout ( spil et klip, næste cues automatisk)
 • Live events
 • Installationer hvor klip skal afvikles efter GPI trigger

Læs mere om OTAVE i vores shop

Du kan også hente en demo her. Husk at købe softwaren hos os. Vi leverer licensen med det samme og er som regel også billigere end online priserne!

 

2. OnTheAir Video

On the air video tager skridtet videre, og er bygget på softrons egen playout motor, der sikrer absolut præcision. Softwaren afvikler udelukkende i-frame baserede codecs, hvilket er med til at sikre perfekt stabilitet.

For hvert klip er det muligt f.eks at stille audio volumen, flippe fields, sætte en midi trigger ( alle klips kan startes ved hjælp af midi, hvilket gør det nemt at integrere OnTheAir video som afviklingsplatform til f.eks interaktive applikationer).

Automatisk start af playlister via schedule editor, Logo overlay pr klip, eller permanent logo, flere forskellige klip lokationer og meget mere.

OnTheAir Video laver perfekt A/B playout og benyttes af mange lokaltv stationer som playout system.  Eneste begrænsning er sådan set at selve playout motoren og playlist editingen er bygget sammen, og at programmet bliver lidt nørdet at have med at gøre når man skal arbejde med tidsstyret playout.

Her kommer storebroderen OnTheAir manager ind i billedet. Scheduling, Logo overlay og HD er options der tilkøbes til programmet.

ontheair-video-screenshot

Vigtigste Features OnTheAir Video:

 •  Perfekt A/B Roll via egen playout engine
 • Chain, Cue og loop afspille modes
 • Midi og GPI triggers
 • Clip editor lader dig redigere in/out points
 • Scheduling*
 • Logo overlay pr. klip eller for alle klip
 • Kan afvikle flere kanaler på samme computer

Softwaren er velegnet til:

 • Live assist playout ( spil et klip, næste cues automatisk)
 • Live events
 • Installationer hvor klip skal afvikles efter GPI triggereller midi kommandoer
 • Broadcast afvikling

Husk at købe softwaren hos os. Vi leverer licensen med det samme og er som regel også lidt billigere!

 

3. On the Air Manager / Node

Manager / Node bygger på den super stabile motor fra OnTheAir Video, men splitter softwaren op i en NODE og en MANAGER.  NODEN søger for selve playout af videoen, og kan parres med andre noder for redundans i kritiske broadcast sammenhænge.

MANAGER softwaren er yderst sofistikeret, og samtidig meget enkel at bruge.  Fra manager softwaren kan man schedulere flere måneder frem i tiden, indsætte live events (f.eks switch til studiet, switch til live kilder af enhver art m.v.) og manager giver et perfekt overblik over over/underruns, kategorier, events, live events og meget mere.

Ønsker du at anvende et node system til live afvikling, behøver man ikke at investere i både node og manager, – men kan nøjes med node da der medfølger en live software til manuel afvikling.

tCIMuVNWV4hUDdO7Xe41WRj5X2ZAt90zngX_YD9Cv04

“Det er simpelthen så skønt og fantastisk, at jeg kan sidde på min båd og skedulere sendefladen på TV Aarhus, via min mobiltelefon. I love it!” Claus Pilgaard – TV Aarhus.

Med Manager/Node flytter man op i et broadcast kvalitet system, hvor flere kanaler kan fjern tilrettelægges. Du kan altså sidde i skagen mens at HD afvikling foregår hos kabel operatøren i københavn.

Vi sørger for al nødvendig opsætning, synkronisering af filer m.v. Et komplet Node/Manager playout system er billigt, og koster ca 1/3 del af properitære playout systemer.

Der bygges samtidig på åbne teknologier som Quicktime, MXF, XML m.m., og derfor er det muligt at integrere med stort set alt.

Få et hurtigt overblik i denne video:

Vigtigste Features OnTheAir Manager & Node:

 • High-end features med fuld redundans, flere fil lokationer m.m.
 • EPG support (programinformation til digital TV)
 • Event baseret playout med under/overrun information
 • Live events og kontrol af “secondary events” som f.eks styring af en router
 • download op til en måned til playout noden
 • Clip editor lader dig redigere in/out points og splitte klip
 • Logo overlay pr. klip eller for alle klip
 • Node kan afvikle flere kanaler på samme computer
 • Licens system med frit valg imellem USB dongle eller internet aktivering
 • Node kan benyttes alene til f.eks live afvikling med OnTheAir Live (følger med node)

Softwaren er velegnet til:

 • 24-7 tv stationer med krav til høj oppetid
 • Planlægning af hele programflader flere uger i forvejen (incl udsendelser der ikke er færdige endnu)
 • Drift af flere kanaler
 • Stationer hvor man også ønsker at kunne benytte livekilder i afviklingen

 

Er du på jagt efter et playout system? Så lad os høre om dine ønsker og komme med et løsningsforslag.  Vi tilbyder træning, support, integration og vedligehold af din løsning, og kan demonstrere alle softrons løsninger i vore demo faciliteter.   Kontakt salgsafdelingen i dag, –  og se det, prøv det og oplev hvor suveræne playout løsninger softron leverer – til 1/3 af prisen!


 

 

INmotion/dk4

DSCF6304

Softron software tog INmotions OB­vogns fleksibilitet til et nyt niveau

8 kanals HD ingest system, 2 kanals playout, multicam logging og redigering løst med en enkelt Mac Pro computer & Softron software

Læs her hvordan Thomas Holdt og INmotion gjorde det…

 


 

 

TV Aarhus

tCIMuVNWV4hUDdO7Xe41WRj5X2ZAt90zngX_YD9Cv04Afvikling af kanalen styres fra båden

Claus Pilgaard, måske bedre kendt som “Chili Claus”, er en af ildsjælene bag TVAarhus.

Stationen afvikler b.la en række lokale indslag i rotation til borgerne i Århus via Stofa og YouSee kabelnet, og til resten af danmark via webstreaming.

Samarbejdet og afvikling er muliggjort af en smart teknisk løsning baseret på Softron node/manager software.

Et komplet systemdesign af Stjernholm & Co, der b.la muliggør planlagte liveudsendelser, digital levering af programindhold fra stationens samarbejdspartnere og meget mere.

Mød Chili Claus og læs hele historen her…


Facebook Stjernholm & Co