ForsidenAlle nyhederVideoBroadcastNAB Nyhederne 2014

Viden der vil spare dig for meget...

NAB Nyhederne 2014

NAB 2014 – omfavn de nye tider!

Aldrig har det været så fedt at være i TV og Film branchen.  Der sker kæmpe ændringer, og nye muligheder viser sig konstant for dem der er modige og tør at omfavne forandringen af branchen.

NAB 2014 er nytænkningens NAB. 4K er kommet for at blive, og signalet er, at det er på tide at “steppe op” og tage produktet dybt alvorligt, for det er her at kampen skal stå i fremtiden.  Det er ikke bare mængden af content længere – det er kvaliteten der vil skille fårene fra bukkene i længden.

AJA Logo

AJA kaster en bombe i form af deres debut som kamera producent! WOW!

AJA CION Kamera

Kameraet hedder CION, og er et 4K filmkamera med prores 4:4:4 og AJA raw optagelse op til 60p i 4K. CION optager på AJAs solide PAK medier og er bygget med kærlighed i AJA kvalitet.  Forvent ikke de store problemer med dette kamera, eller tekniske fuckups.  Prisen forventes at blive omkring 59.000 kroner.

CION1

 

AJA FS1-X

FS1-X er en 1U format converter der tager over hvor Blackmagic Teranex slipper. Vi hæfter os ved features som motion kompenseret frame rate konvertering og MADI audio embed og deembed! Den endelige pris kendes ikke endnu. Vi gætter på omkring 30.000 med den fede frame rate conversion.

Se den bagfra:

 

FS1-X_Rear

AJA LUT BOX

Mange vil finde denne geniale sag som ren manna fra himlen.  Hvor tit har du ikke stået på en optagelse med flade linære billeder og ønsket at de kunne præsenteres på en måde der minder om det færdige resultat?

Med AJA LUT box kan du loade LUTS i forskellige formater ind i kassen, og få billeder ud med det look du ønsker i realtime. Hvorfor skulle vi vente til 2014 for at få en elegant løsning på dette?  ;-)

 

LUT-Box_MiniConv_LEFT

AJA 2014 – What’s New Showreel from AJA Marketing on Vimeo.


bmd-logo

 

Blackmagic har haft et opsigtsvækkende NAB med mange revolutionerende nyheder. Fra en revolution på filmscanner markedet, nye film og TV kameraer kameraer der vil bide skeer med de store, nye infastruktur produkter med support for 6G og 12G SDI, mini konvertere med 4K support og ikke mindst en helt ny version af Davinci Resolve (version 11) der tager verdens klasse colorgrading programmet et skridt videre mod også at være et DIT program og redigerings software!

Som Danmarks Blackmagic forhandler nummer et igennem 12 år, kender vi Blackmagic på godt og ondt.  Alle sidder sikkert med en sjov fornemmelse omkring de nye kameraer.  Vil Blackmagic kunne levere som de lover denne gang?  Eller går der et år før at modellerne er til levering?  Tiden vil vise om Blackmagic også har nytænkt denne del.  Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv holdt opdateret.

 


BlackmagicStudioCameraHDENGLens

Blackmagic URSA CameraLæs mere

Blackmagic Studio Camera (HD) / Studio Camera 4K

BlackmagicStudioCameraHDENGLens

Et yderst spændende take på et studie/event kamera fra kun 11.900 kroner! Professionelle forbindelser, 10″ viewfinder som på URSA, indbygget ATEM Camera Converter med tally, to vejs kommunikation m.v. på fiber. Sammen med en ATEM video switcher får man et revolutionerende billigt studio/event kamera setup med indbygget CCU/remote kamera control af kameraerne.  På den store 10″ skærm kan man vælge om man vil se retursignal eller kameraets eget billede.  Der er ref. input,indbygget batteri (4 timers drift) og ikke mindst 2 mikrofon inputs med phantom power. Ganske imponerende.  Vi spår Studio Kameraet en stor fremtid.  Kameraet er udstyret med Micro Four Thirds fatning med kontakter til styring, så kameraet kan benytte optikker med elektronisk blænde og fokus.  Studio kamera leveres nu (påstår Blackmagic), og vi har de første bestilt og på vej hjem til showroomet.

Læs mere og bestil!

 Blackmagic Cintel Film Scanner

Blackmagic købte sidste år uden dramatik firmaet Cintel, med det mål at tage deres filmscanner mekanik og “blackmagicificere” elektronik og design.  Resultatet er enestående.  En smuk 35mm og 16mm film scanner der nupper 2000 fod film, og scanner i realtime til 4K med op til 30 fps.  Tilsluttes med thunderbolt direkte til en Mac eller PC og har et 4K HDMI output.  Den er så smuk, at filmfans burde overveje at købe en at se film på :-).  Prisen bliver ca 170.000 kroner, hvilket vil revolutionere filmscannings industrien, når arkiverne skal scannes og renoveres i 4K så effektivt som muligt!  WOW, Blackmagic – det er godt set!

cintel-open

 

Læs mere! 

Davinci Resolve 11

WOW! listen er megalang når det kommer til nye features og forbedringer i det hotteste grading software på markedet.  Davinci Resolve er praktisk talt gratis, da softwaren følger med alle BMD film kameraer og også er tilgængelig i en næsten fuldblown “lite” version.  Spørgsmålet er faktisk mest, hvad DIN undskyldning for ikke at have perfekt gradede billeder er? ;-)  Blackmagic tager Davinci til næste niveau med version 11.  Interfacet kører nu på to skærme hvis det ønskes, og resolve er nu også en DIT station med checksum valideret medie copy, er blevet en EDITOR med masser af funktioner samt tekst/grafik værktøjer(!), samt byder nu også på samarbejds værktøjer så flere brugere kan arbejde med den samme tidslinje!  Sidst men ikke mindst skalerer man nu GPU power i det uendelige, også med den nye Mac Pro, hvor begge grafikkort er supported!  Vores hardcore kunder melder om rigtig gode resultater på deres nye Mac Pro`er sammen med Davinci! Mildest talt lidt af en update.  Alle brugere der har en Davinci dongle kan bare hente den nye version når den bliver tilgængelig – og alle andre en “lite” version.  Man kan naturligvis også købe en ny, fuld version 11 for 5.990 kroner eller nuppe et Cinema Kamera med oveni for kun 5.910 kroner ekstra!

davinci-resolve-11

Ny version af ATEM 2 M/E Production Studio 4K

Storebroderen i ATEM videoswitcher serien introduceres nu med hele 20 SDI inputs op til 4K. Med et ekstra stort display er der tale om en 2U moppedreng med knapper til AUX switching på fronten. Hermed er overgangen for hele ATEM switcher serien til det nye design og 4K support gennemført.  ATEK 2 M/E har stadig kun 1 DVE, men har tilgengæld supersource funktion, hvor op til 4 PIP`s kan skabes i et separat lag.

Vi er überspecialister i ATEM switcherne og tilbyder en række custom styringer af disse. Switcherne kan integreres i mange forskellige sammenhænge og er den perfekte partner til de nye Studio Kameraer. Kontakt os og hør om de mange muligheder!  Det bliver nye tider for professionel studie og event produktion i år!

Læs mere om ATEM 2 M/E og dens brødre.
atem-production-studio-4kNye VideoHub modeller.

Blackmagics fine serie af VideoHubs der kan styres på et utal af måder, tilføres nu to modeller der også supporterer 12G+6G SDI til routing af 4K signaler op til 60fps!.  Der kommer en 12×12 og en 20×20 i det nye design, der har source og destination knapper samt micromonitor direkte på fronten! Displayet fortæller sågar det format der køres med på et givent input!  Priserne starter fra sølle 8.290 kroner! hvilket er langt billigere og meget sjovere end at bruge et manuelt krydsfelt!  Se de geniale routere med de mange muligheder i vores showroom og se hvordan fleksibel signal routing og distribution kan gøres smart uanset om du kører SD, HD, UHD eller 4K – eller det hele samtidigt!

intro

Nye Decklink Kort & Mini Converters

Decklink SDI og Decklink Studio opgraderes til 4K og følgende nye mini konvertere introduceres:

  • Mini Converter – SDI to HDMI 4K
  • Mini Converter – HDMI to SDI 4K
  • Mini Converter – SDI to Analog 4K
  • Mini Converter – SDI Distribution 4K

Alle kommer med 6G SDI som standard.

Teranex Express

Den populære multiformat konverter og video I/O enhed Teranex 2D og 3D, får nu en lillebror i Teranex Express. Blackmagic har klogeligt fjernet muligheden for at lave avancerede framerate konverteringer (se AJA FS-1X), men kan i stedet håndtere 12G/6G SDI og diverse up og down konverteringer fra SD til 4K!  I Express versionen er det indbyggede videointerface via thunderbolt fjernet, tilgengæld er der tilføjet en optisk SDI I/O, så der er tale om en ren konverter til kun 8.290 kroner der håndterer alt fra SD til 4K incl proc amp og andre billed justerings funktioner.

intro-1

Softron

Softron har lavet mac software til ingest og playout i nu 32 år (nærmest siden quicktime blev født), og har altid været kendt for den meget robuste software On the Air Video til tidsstyret såvel som live-assist playout.  Innovationer som Multicam Logger giver også unikke muligheder i live produktion til post workflowet.

Nu introducerer de MovieRecorder 3, der med sin helt nyskrevede engine er 100% optimeret til at udnytte f.eks den nye Mac Pro til at ingeste mange kanaler HD i alt lige fra XDCam til DNxHD eller ukomprimeret codecs.  MovieRecorder 3 kan fungere som  “sladrebåndoptager”, som ingest kanal med “edit-while-ingest” funktionalitet.  Op til 8 Kanaler (flere er mulige!) kan køre på en enkelt Mac Pro, og derved er der helt nye muligheder for at lave multichannel ingest yderst effektivt!  MR3 kan også udnytte softrons nye muligheder for at ingeste video internt i systemet via en bus fra f.eks Ontheair Node via direct link, hvor det ikke er nødvendigt at have et video kort!.   Det hele toppes op med tidskode, Timecode buddy support, batch optagelse og indbygget HLS streaming mulighed for slet ikke at tale om et helt nyt, super smooth interface der kan resizes og vise flere kanaler på samme tid!   Den nye ingest engine er så effektiv at den kan køre 8 x HD i 1080i59.94 i Apple ProRes LT med kun 40% CPU belastning på en 12-core Mac Pro.  Pris bliver i omegnen af 7.200 pr kanal. Et 8 kanals system incl SDI hardware (uden mac) kommer til at koste kun 52.000!  Læs mere

140407_MovieRecorder3_FCPX_V2_MS

Wooden Camera News
Wooden Camera er kendt både for deres solide kvalitet og deres opfindsomhed. I år har de præsenteret en modifikationspakke til Blackmagic 4K kameraet, så man frit kan udskifte objektivfatningen fra EF til PL og mounts til Nikon, Leica M, Canon og BNCR (Reflex 35). Kittet skulle være klar til salg i Juni.

Ryan fra Wooden Camera præsenterer nyheder fra NAB

wood-Distributionsbox

 

Wooden C-Box HDMI/SDI Distributionsbox

Distributionsboks, der er tiltænkt en placering imellem batteriplade og batteri og gør dig i stand til at distribuere dit lyd og billede-signal til påmonterede og eksterne skærme eller andre modtagere, på en let og kompakt måde.

C-Box har HDMI eller HD-SDI signal input og samtidigt tre HD-SDI og to HDMI ud. Ud over det sidder der en smart 5V mini USB port der kan bruges til at føde strøm til en trådløs HDMI transmitter som Paralinx, IDX Cam-Wave, etc. så man kan få droppe kablet til en ekstern preview-skærm. Der er tre versioner af C-Box, der alene adskiller sig fra hinanden på deres monteringsbeslag: D-Tap, V-Mount & Gold Mount.

 

Rotérbart Rig håndtag – Wooden Nato Handle Plus

Et håndtag kan måske ikke syne af den store ultimative NAB nyhed. Men denne lille nyhed er faktisk utrolig smart. For det første kan håndtaget drejes 180 grader, den har et hot shoe mount, der er 15mm rod huller på langs og tværs samt et 19mm rod hul. I vanlig Wooden Camera stil er det kun ens fantasi der sætter grænser for, hvordan man kan strikke sit rig sammen.
wood-Distributionsbox