ForsidenAlle nyhederNAB 2015

Viden der vil spare dig for meget...

NAB 2015

De vigtigste nyheder fra NAB 2015

Sædvanen tro, bringer vi her de vigtigste nyheder fra vores producenter, så du kan få et lyn overblik.


 Nye Blackmagic Kameraer!

USRAMinirearangle

URSA MINI

Blackmagic har lanceret en mini version af deres URSA kamera, som vi tror kommer til at give rigtigt god mening for mange, der ellers havde overvejet Canon C100 eller Sony FS7.

Den gode nyhed er, at det er noget mindre og lettere end URSA kameraet. (Ca. 3 kg for huset alene). Så man kan håndholde uden forudgående styrketræning.

URSA mini kommer med 2 forskellige sensorer; den “gamle” 4K og en ny 4.6K sensor. 5″ flip ud skærm, 2 C-Fast kortpladser, EF og PL mount versioner. 15 stop dynamik område, mulighed for at skifte imellem rolling og global shutter, op til 160fps i windowed HD, 60fps i 4K Raw og 30fps i RAW ved brug af global shutter.

Desuden er der produceret tilbehør i form af skulderstøtte, håndtag, elektronisk viewfinder etc.

PÅ BMD’s hjemmeside kommer den på markedet i juli, hvilket nok betyder sidst i august/september.

Læs mere her


Ny Blackmagic Video Recorder

BlackmagicVideoAssistFront

Blackmagic video Assist

Blackmagic Design er gået Atomos i bedende og har lavet en lille monitor/recorder kaldet Blackmagic Video Assist.

Det er en 5″ full HD skærm der optager 10 Bit 4:2:2 ProRes og DNxHD (Avid) på hurtige SD kort.

10Bit er et must når der er gradienter i billederne. Dvs. hvis man bruger graduerede filtre, når der er vignette, når der er mørke baggrunde oplyst af svage lyskilder o.l. undgår man “banding” i billederne. Ved 10 Bit er fine farve- og lysovergange helt smooth, hvor de lider en del af banding ved 8Bit. 

Skærmen har en synsvinkel på 135° – hvilket ikke er helt så insane som Atomos 180°s ditto. Men det bør i den grad være nok, da man sjældent står og monitorerer fra siden.

Læs mere her


Blackmagic DaVinci Resolve 12 – Vil bide skeer med de største!

resolve12+

Blackmagic Designs DaVinci Resolve colorgrading værktøj bliver i den kommende version 12 gjort til et full blown redigeringsværktøj til både lyd, billede, tracking, grading, editering og med professionelt workflow, hvor klippere og gradere simultant kan arbejde på samme tidslinje.

Vi afholder løbende kurser i DaVinci Resolve – Læs mere her


Blackmagic går “all in” på 12G SDI til produktion af UHD op til 60fps!

SmartVideohub40x4012G3Qtr

Ny 12G production switcher, 40×40 router, 12×12 router med frame buffers og ATEM talkback Converter 4K.

På NAB præsenterede Blackmagic yderligere en sværm af 12G SDI kompatible produkter.  Heriblandt en 12G udgave af ATEM2 broadcast production switcher der med 20 inputs, 4 mediaplayers og support for 12G SDI kan være i centeret for selv store UHD produktioner.

En 12G version af smart videohub 40×40 og en helt ny 12×12 router med cleanswitching er også blandt nyhederne, således at der kan klippes direkte på routeren imellem asynkrone kilder uden at billedet falder ud, smart!   Sidst men ikke mindst en helt ny talkback enhed, ATEM Talkback converter 4K med 8 kamera kanaler i 1U, der udover at sørge for kommunikation og to vejs video, også kan fungere som en 8 kanals 12G SDI til fiber konverter samt naturligvis en 12G version af den populære hyperdeck video recorder i 1 rack unit.


 

TeranexMini12GPremiumFrontNy, innovativ serie Teranex Mini konverters!

En ny serie innovative professionelle mini konvertere baseret på teranex teknik, har fået navnet Teranex mini.  Disse kommer i flere forskellige versioner med eller uden optisk fiber.  Noget helt specielt ved de nye konvertere er, at de kan rackmonteres (3 stk side om side) , kan få tilføjet et front panel til betjening med en lille indbygget skærm, har XLR stik til audio og nye analoge lydkredsløb, der skulle være langt mere støjsvage end hidtil, – og sidst men absolut ikke mindst er der INDBYGGET strømforsyning.


 Post Production i fuld UHD

Blackmagic har post production baggrund, og derfor er det helt naturligt at føre 12G helt til dørs med passende hardware til post produktionen.

Ultrastudio 4K extreme er det mest ekstreme videointerface til dato, der kan håndtere den store båndbredde, der er nødvendig til at bearbejde UHD i framerates op til 60 fps. Til mac er interfacet udstyret med thunderbolt, derpå trods af sin store båndbredde ikke er hurtigt nok til ukomprimeret UHD i 60 fps.  Derfor er der indbygget hardware kompression, således at Ultrastudio 4K extreme komprimerer til ProRes.  For de der ønsker at arbejde helt ukomprimeret kan man tilslutte en PC via PCIe.

Senere kommer også H265 hardware kompression, så man kan bruge Ultrastudio 4K extreme til at encode 4K i et passende afleveringsformat!.  Enheden er 2 units høj, kan rackmonteres, men rackørerne kan også tages af, så man kan bruge dem på desktoppen!  Der lanceres også en simplere version af det største PCIe kort ved navn Decklink 4K pro, der har 12G SDI ind og ud, og ikke så meget andet, perfekt til arbejdsstationer, der ikke har brug for optisk fiber.

Der ER mange modeller, men der er altid en model der er perfekt til dit formål.  Kontakt os derfor altid for råd og vejledning om video I/O!


Caldigit TUFF

Tuff-2Vi er rigtigt glade for Caldigit, der feks. med deres T3 og T4 ‘er har leveret seriøs arbejds-storage til personlige arbejdsstationer hvor man arbejder med video, foto og grafisk design, der kræver masser af plads og hurtighed, og ikke vil gå på kompromis med den mekaniske kvalitet og support.

Nu kan du tage samme kvalitet med i lommen med Caldigit Tuff og endda med USB-C, som passer med den nye 12″ Macbook. Tuff’en er bagudkompatibel og understøtter USB 1, 2 og 3. (Der medfølger et USB-C til USB-A kabel). Tuff kommer i både HDD og SSD versioner. HHD op til 2TB og SSD op til 1TB. Tuff’en får strøm igennem USB, så man er fri for at slæbe rundt med en strømforsyning.

Caldigit Tuff kommer på gaden til juli… ish – og du kan roligt regne med at denne disk er så tough, som det er muligt at lave dem med den sædvanlige Caldigit standard til professionelle!

Gider du ikke vente på Tuff’en, kan du hoppe ombord i en LaCie Rugged, der er udstyret med USB3 og Thunderbolt, den er ligeså orange og kan købes i dag.

Se vores udvalg i Caldigit


Wooden Camera

Matte Box

Wooden Camera har også fremstillet en mattebox. I sædvanlig Wooden Camera stil, er det et system der kan udvides og tilpasses helt efter behov.

Hvorfor skal man bruge mattebox?
En mattebox hjælper med at få ensartede optagelser uanset, hvilken retning man vender kameraet i, hvilket som oftest er en større udfordring ved udendørs optagelser. Det primære formål er at undgå flares, der giver et lidt “tåget” look og som voldsomt ændrer kontrastgraden i billedet i forhold til optagelser, der vender væk fra lyskilden. Særligt den øverste flap (kaldet et fransk flag) gør en forskel, når man tilter eller panner sit kamera.

Læs mere her

Magic Arm

magicarm

Wooden Camera har lanceret en snedig version af det vi kender som “hydrostatarme” fra Manfrotto. Manfrotto stopper med at lave deres, mens Wooden har lavet en der er ganske snedig. Oplevelsen med hydrostatarme er, at man ofte skal spænde dem ret hårdt for at få dem til at bevare positionen. Midterledet på Wooden Cameras version er et rosette-led, så man blot skal stramme skruen ganske let for at låse armen i position. Med det store udvalg af adaptere, plader, quickkits og rig parts fra Wooden Camera, er det kun fantasien, der sætter grænser for montering og brug.

Se et udvalg af Wooden Camera på vores webshop. Vi fører hele programmet. Er der noget du mangler og ikke finder i shoppen, så ring til os.


 UHD over fiber med AJA

AJA præsenterede på NAB blandt andet nye FIDO konvertere, der flytter 4 kanaler 3GSDI over fiber.

En simpel løsning, der minimerer behovet for hardware og nedsætter prisen drastisk for SDI over fiber til mindre end 1.000 kroner pr. kanal!

Oplagt til f.eks UHD infrastuktur!

Programmet tilbyder også dual channel CWDM SDI til fiber, hvor flere kanaler kan flyttes over et enkelt fiber par.

AJA kvaliteten bakkes op af 5 års producent garanti!

Ring og hør mere på 70237108


Terrablock overhaler ISIS 1000 indenom! til levering nu!

 

facilis1

Ny “entry level” terrablock hvor alle kan være med!

På NAB viste Facilis flere nyheder i TerraBlock familien. Facilis TerraBlock står for ekstrem performance og fleksibilitet inden for storage til redigering og tung postproduction.

En af de mest spændende nyheder er TerraBlock 8D. Det er et kompakt 2U 16TB system, beregnet til mindre arbejdsgrupper med behov for klippestabil shared storage til Avid, Premiere o.s.v. TerraBlock 8D kommer selvfølgelig med alle de samme fordele som de større brødre, bl.a. Facilis Shared File System med bin sharing i MediaComposer, mulighed for 1GbE, 10GbE og 16GbFC connectivity, men med en skarp startpris på 69.900  ex.moms.

8D-Image

Ultrahøj 4K ydelse til Terrablock 24D

Facilis fremviste også en hybridversion af topmodellen 24D, der kombinerer 8 SSD’er med 16 harddiske. Denne konfiguration giver mulighed for op til 72TB samlet plads med ultrahøj ydelse for selv de allermest krævende workflows i HD, UHD og 4k.

TerraBlock softwaren er også annonceret i version 6.5, som tilføjer nye og bedre muligheder for at skalere volumes på tværs af diskgrupper og flere TerraBlocks. Nyt er også understøttelse for edit-while-ingest på alle platforme.

Version 6.5 indeholder også yderligere performance optimeringer til en af verdens i forvejen hurtigste storagesystemer. Opdateringen vil være tilgængelig i løbet af Q2 for alle Terrablock kunder under aktiv support.

Nyt er også FastTracker som er super effektivt værktøj til at søge, gennemse og kategorisere alt hvad der ligger på TerraBlocken. FastTracker understøtter selvfølgelig genkendelse af framestacks i DPX, TGA m.fl., og ligner et spændende alternativ til de større MAM systemer.

Kontakt os for yderligere information omkring Terrablock og de mange muligheder inden for Shared Storage.


 NaStar Archive

NaStar repræsenterer den seneste nytænkning indenfor shared storage til medieproduktion med kæmpe cache buffere, verdens mest avancerede filsystem og dynamiske udvidelses muligheder.

Ny NaStar archive lanceret!

NaStar Archive  er en særlig arkiv/backup version af NaStar designet til arkiv og backup.  NaStar Archive integrerer perfekt med en almindelig NaStar, og kan på den måde tjene som backup for denne og arkiv. Særlige archive drives med stor kapacitet og lang holdbarhed benyttes i denne løsning, der skalerer helt op til 1,7 PB (1.700 terrabytes!).  Kontakt os på 70237108, og hør mere om mulighederne.

Læs mere om NaStar shared storage.


TeraDek

Screen Shot 2015-04-21 at 14.24.51VidiU Pro

Nu med forbedret WiFi kapacitet, indbygget optagelse til SD-kort, og simultan streaming over WiFi, Ethernet, og 4G LTE.
Konfiguration foregår via en app, så nu skal du ikke længere taste løs på enheden. Med ShareLink kan du samle forbindelsen fra 4 smartphones, så din stream kører mere stabil. Når den kommer på markedet senere på året lander den lige under Kr. 7.000

 


Softron Media Services

Screen Shot 2015-04-23 at 12.22.14
Softron har lavet forrygende software til intelligent optagelse, playout og grafik siden computere blev i stand til at spille den første frame. Det er i dag en af de absolut stærkeste producenter af bundsolid ingest og playout software.  Nye features blev præsenteret på NAB i alle deres kendte produkter, samt nye versioner af den populære M80 8 kanalers HD ingestløsning, der kører på EN mac. Nu kan du også få en M44 med 4 inputs og 4 outputs f.eks til replay, tidsforskydning af video eller bare fire optage og fire afviklingskanaler.  Fås også som M62 med 6 inputs og 2 outputs. Al Softron software er baseret på deres egenudviklede “Smart Engine” der har en helt fantastisk udnyttelse af alle mac computerens kræfter.  Vi har alle softron produkterne i vores showrooms, og kan demonstrere stort set alle aspekter af softwaren.
Lav en demo aftale hvis du vil opleve, hvor fedt det kan gøres. Robust, så det batter!

4K ENG kamera med DSLR look

AG-DVX200

 

ag-dvx200-2

 

Har du også altid ønsket dig look’et fra DSLR kameraer på dit ENG kamera?
Nu er det muligt med det nye AG-DVX200 kamera med 4/3 sensor og 13 x optisk zoom! Længe har DSLR kameraer domineret dokumentarfilm og stort set alt, hvad man ser af indiefilm.

Fotografer, har måtte ofre tusindevis af kroner på rigs og anordninger der gør DSLR kameraet mere ergonomisk og ikke mindst i stand til at holde alt det grej, der skal til før det rent faktisk kan optage video og lyd. Med det nye AG-DVX200 kan Panasonic levere et kamera med god optik med masser af zoom, optimal ergonomi og placering af knapper samt professionel lydoptagelse uden irriterende støj. Og så skal man ikke glemme, at kameraet har batteri nok til en dags optagelser samt mulighed for at optage på to kort samtidig, så man altid har en backup.

Prisen er endnu ukendt, men ventes at lande under kr. 40.000 – Forventes i handlen omkring november.


Let betjening af Panasonic robotkamera

Control Assist Camera AW-HEA10

Peg og kameraet flyver til den valgte position ved hjælp af et lille kamera,
som giver et overbliksbillede over det område dit robotkamera dækker.
Fantastisk til uddannelseinstitutioner, der gerne vil dække forelæsninger på en ny og intuitiv måde.
Virker til HE40 og HE130.


Ny feature upgrade til Panasonic AW-HE40

AW-SFU01

Panasonic_AW-HE40_PTZ_Cameras-1

Giver nu fuld HD video over IP, Video over USB og HD-optagelse direkte i kameraet via Panasonic har annonceret en opgraderings option til HE40 PTZ-kamera.
AW-SFU01 opgraderingen tilføjer HD MPEG-4 streaming over IP, HD-optagelse på et microSD-kort direkte i kameraet og USB video/audio funktioner.

AW-SFU01 opgraderingen vil kunne købes i juli 2015 til en vejledende listepris på omkring Kr. 2100,-

Se Panasonic HE40 i shoppen


Har du spørgsmål eller ønsker om Videoproduktion, Postproduktion, Video storage & archive, Playout, automation & ingest, software, netværk, Integration og infrastruktur, Så giv os et ring på 7023 7108, så vi kan hjælpe dig sikkert i mål. Vi er at træffe alle hverdage fra 9-17.


Nyt trådløst system fra Sennheiser

Genial nytænkning!

Sennheiser AVX er genial nytænkning indenfor kameralyd!

Sennheiser præsenterede deres nye trådløse lydsystem til ENG brug: AVX, som introducerer kompakt installation på kameraet, auto frekvens programmering, nyudviklet auto gain uden pumpet lyd og sidst men ikke mindst, så kan modtageren selv slukke, når du slukker for dit kamera, hvis AVX modtageren er tilsluttet en XLR indgang med phantom power. AVX modtageren er så kompakt at den stort set ikke fylder mere end et XLR stik. På denne måde har du plads til en lampe eller andet grej i kameraets tilbehørssko. Systemet sender på 1.9 gHz området, som er licensfrit og samtidig frit for de microports der allerede benytter de eksisterende UHF frekvenser. AVX sender et krypteret signal i 1.9 gHz området, så man ikke skal være bange for, at nysgerrige sjæle lytter med til dine breaking news, nye spillefilm eller reality show.

Systemet snakker sammen, og hvis det ikke er nok at øge sendestyrken, vil det automatisk finde en anden frekvens. Så nu er det altså slut med manuelt at søge efter frekvenser når du står på en messe med en masse wireless systemer i nærheden.
Senderen kan holde strøm i 11 timer og modtageren holder i 4 timer. Systemet kan lades op via et usb kabel.

Køb AVX i shoppen fra midten af juli


Har du spørgsmål eller ønsker om Videoproduktion, Postproduktion, Video storage & archive, Playout, automation & ingest, software, netværk, Integration og infrastruktur, Så giv os et ring på 7023 7108, så vi kan hjælpe dig sikkert i mål. Vi er at træffe alle hverdage fra 9-17.