ForsidenAlle nyhederVerdens første musikstudie med video!

Viden der vil spare dig for meget...

Verdens første musikstudie med video!

Innovativt dansk musikstudie første i verden til at integrere video!

DSCF0872 Danskere er de første i verden til at formidle liveproduktioner direkte fra studie til internettet.
I dag skal musikere markedsføre deres musik, bl.a. via video på internettet, og den service tilbyder MillFactory nu som en integreret del af studiets muligheder.  Det er ikke set før, og den innovative tekniske løsning er designet og leveret af Stjernholm & Co.

Den 42-årige sangskriver, komponist og producer Boe Larsen købte i år 2000 det 400 m2 store legendariske Werner Lydstudie og navngav det “MillFactory”. Dengang som nu var studiet et af Københavns største og bedst udrustede studier og altid i konstant udvikling.  Boe fortæller om den nye videoinstallation:

“Jeg har længe gået med en drøm om at kunne tilbyde vores kunder video fra studiet og skabe en scene, som vi nu kalder “NuVenue”, hvor en helt ny og intim “her og nu”-oplevelse kan opnås live via nettet.  I den globale verden er bandets fans typisk spredt over store dele af kloden. Musikerne har brug for at kunne nå dem – og det er præcis det, vi kan tilbyde vores kunder nu , udover avanceret multicam optagelse af alle sessions!.  Tænk at kunne tilbyde kunderne en 8 kamera produktion af deres arbejde i studiet, sekundet efter at sessionen er slut.  Vi kan sågar levere en færdig pre-klippet Final Cut X timeline direkte til kunden med det samme, takket være det geniale Multicam Logger og M80 Movierecorder ingest software og hardware fra Softron“.


Helt enkelt

DSCF0960Studiet ligner ved første øjekast et almindeligt professionelt musikstudie, bortset fra at alle rum er udstyret med skærme og Panasonic Robotkameraer. Det hele er bundet sammen af en komplet video infrastuktur med en 40×40 video router, video switcher, multiviewer m.v., der gør Millfactory i stand til også at benytte video installationen til kommunikation i mellem rummene, således at trommeslageren i trommerummet kan se teknikkeren eller sangeren i vokalboksen, eller folk i opholdsrummet kan følge med i hvad der sker i studiet.

Boe Larsen fortsætter: “Grundtanken er, at det skal være enkelt og trygt at være i studiet. Kunstnere skal kunne gøre det, de er bedst til – nemlig at skabe musikken. Studiet klarer resten, hvilket er at få mest og bedst muligt ud det skabte. På billedsiden betyder det, at vi skal kunne komme helt tæt på musikerne, uden at de otte kameraer forstyrrer processen. Her stod det efter rådgivning fra Stjernholm & Co klart, at det eneste rigtige var Panasonic robotkameraer, der byder på en fænomenal billedkvalitet for pengene. Det handler ikke bare om, at en web-koncert skal være en stedfortræder for den “rigtige” live-oplevelse. Vi kan gøre ting, som man ikke kan på en fysisk scene. Interaktivitet er et nyt land, der skal udforskes, udvikles og erobres. Nye blandinger af koncert, interview og interaktion vil skabe formater, vi ikke har set før, og som ikke er mulige på den fysiske scene

Samarbejdet med Stjernholm & Co

_DSF8004Boe Larsen fortæller: “Det var vigtigt for os at holde fokus på kerneydelsen, nemlig den fantastiske lyd og atmosfære, vi er kendt for i MillFactory-studiet og ikke pludselig blive en slags TV-station.  Derfor har vores leverandør af løsningen, Stjernholm & Co, fokuseret på at skabe et system, der er så diskret, simpelt og fleksibelt som muligt. Sjovt nok har alle rådgiverne hos Stjernholm & Co selv musik eller lyd baggrund, så vi har kommunikeret perfekt fra begyndelsen. De forstod studieprocessen og har syet en skarp løsning sammen til os, der har forenet musikproduktion med video på en utroligt kraftfuld men enkel måde.”

11 på 10 skalaen

“Generelt har service niveauet hos Stjernholm og Co har været langt udover det forventelige. Deres evne til at afsøge nye muligheder har været uden sammenligning. Vi har været trygge ved løsningen og processen fra start til slut. Alle dele af systemet er blevet vendt og drejet og stress testet før vi har fået det i hænderne. De har ikke bare givet os hvad vi har bedt om, men forstået hvad vi ønskede at opnå og bygget et sammenhængende system med et slankt og hurtigt workflow derfra. 11 på en 10 skala.”

Live klip og grading

DSCF0983Man kan vælge at producere live og klippe fra alle kameraer med mange forskellige vinkler og close-ups og/eller optage fra alle kameraerne separat til senere bearbejdelse med alle fortrydelsesmuligheder. Der kan sågar livestreames med et sofistikeret “look” og grading lagt på det producerede signal.

Boe Larsen uddyber: “Arbejdsgangen fra optagelse til efterbearbejdelsen er ekstremt hurtig, så et band f.eks. kan få en færdig, for-redigeret sekvens med hjem sekundet efter, de har spillet den sidste tone!”

Ekstrem fleksibilitet imødekommer enhver opgave

DSCF0926Studierne er dækket af en blanding af Panasonic HE40 og HE2 kameraer. Otte robotkameraer ialt, der kan fjernstyres fra alle rum via en Panasonic RP50 remote. Der kan ligeledes klippes hvor som helst med en lille custom-designet Skaarhøj C10 remote. Det betyder f.eks, at videoproduceren kan sidde i studiets hall i en sofa og producere video, mens bandet er i studiet, og at hans liveklip kan logges direkte ind på en forredigeret timeline i Final Cut Pro eller Adobe Premiere!

Boe Larsen fortæller: “Da det først stod klart for os, hvor fleksibel løsningen var, besluttede vi hurtigt at lade alle rum i studiet få en skærm. Det gør nemlig, at alle musikere i studiet også kan vælge at se hinanden og f.eks. godkende kameravinkler, uanset om de står i vokalboksen, kontrolrummet, trommerummet eller i vores hall.  Man kan sige, at vi har fået dobbelt glæde af vores fantastiske videoinstallation på den måde, fordi den også kan bruges til helt lavpraktiske ting, som f.eks. at se hinanden.”

Har du lyst til at se Millfactory?

Kunder der måtte have lyst til at se installationen på rentemestervej i København, er velkomne til at kontakte os for en fremvisning efter aftale på 70237108.  Musikkere der ønsker at booke sessions hos Millfactory, kan tjekke studiet ud på deres hjemmeside eller facebook side.

DSCF0866

 

Se billeder fra NuVenue Launch på vores facebookside.