ForsidenAlle nyhederRobust ingest med Softron MovieRecorder

Viden der vil spare dig for meget...

Robust ingest med Softron MovieRecorder

Avanceret optagelse (ingest) og afspilning (playout) af video er klippestabilt med Softron software

Softron har lavet videosoftware på Mac platformen i snart en menneskealder, og det kan mærkes på stabiliten og ydeevne!

Det er ikke lang tid siden, at man brugte en computer pr. kanal HD video, men i dag er det med softrons systemer helt fint at optage 8 eller flere HD kanaler direkte på en Mac Pro, og vel og mærke gøre det i ugevis uden en eneste tabt frame.  Den robuste Movierecorder software udnytter hvert et hjørne af computersystemet, og sikrer på den måde ultrastabil ingest.

Med den nye M62 løsning får du en utrolig fleksibilitet til f.eks OB vognen eller event produktion, hvor du på en enkelt Mac Pro, er i stand til at ingeste 6 HD kanaler samtidig med at du afvikler to kanaler via Softrons On The Air software.

Se hvordan Xtrem Productions bruger M62 i OB sammenhæng i denne video:

Lad os arrangere en praktisk demo af MovieRecorder og komme med et løsningsforslag der dækker dit behov.

Ring til os på 70237108


TV Aarhus

tCIMuVNWV4hUDdO7Xe41WRj5X2ZAt90zngX_YD9Cv04Afvikling af kanalen styres fra båden

Claus Pilgaard, måske bedre kendt som “Chili Claus”, er en af ildsjælene bag TVAarhus.

Stationen afvikler b.la en række lokale indslag i rotation til borgerne i Århus via Stofa og YouSee kabelnet, og til resten af danmark via webstreaming.

Samarbejdet og afvikling er muliggjort af en smart teknisk løsning baseret på Softron node/manager software.

Et komplet systemdesign af Stjernholm & Co, der b.la muliggør planlagte liveudsendelser, digital levering af programindhold fra stationens samarbejdspartnere og meget mere.

Mød Chili Claus og læs hele historen her…

NuVenue/MillFactory

Stjernholm & Co Boe Larsen NuVenue MillfactopryVideo blev en naturlig og intuitiv del af musikstudiet

Boe Larsen, en af danmarks førende musikproducere og ejer af det legendariske Millfactory studie i københavn, havde en vision om at tage nu`et ud på nettet og på den måde forbinde artister og fans på helt nye måder.

Teknikken skulle være enkel, men kraftfuld, Det førte b.la til omfattende brug af Softron software.

Se videoen og læs her om hvordan det blev løst… 


Hvorfor er computerbaseret ingest smart?

Når du optager video direkte til harddisk med Movierecorder, kan du ingeste op til 16 kanaler på samme tid, på en enkel Mac pro (antal afhænger af format og optage format).  Fordelene er mange i forhold til f.eks en almindelig harddisk recorder.  Her er nogen af fordelene:

– Start med at klippe i optagelsen, MENS der optages! (edit-while-ingest)

– Anvend avanceret navngivning af optagelserne

– Tidsstyring af optagelser

– Loop optagelse til f.eks replays eller forsinket transmission

– Optagelse i flere forskellige formater samtidig til flere forskellige destinationer på samme tid

– Fjernbetjent optagelse og overvågning af optagelserne

– Lynhurtige workflows bliver mulige, da media ikke skal kopieres og synkroniseres

Eksempler på anvendelsesmuligheder:

– Hurtig Multicam optagelse

– Optagelse i flere forskellige formater – samtidig

– Eventproduktion

– Tidsforskydning (f.eks forsinkelse af live programmer)

– Replay

– Highlight redigering

– Digitalisering af store mængder video

– Backup optagelse i f.eks OBvogne

 

Hvor lidt fylder udstyret?

En “askebæger” MacPro computer er utroligt kompakt, og kan derfor nemt finde vej ind i mobile opstillinger.  Den kan stå som den er, eller rackmonteres ved hjælp af et rackmount kit.  Man kan også benytte en iMac eller Mac mini, naturligvis afhængigt af hvor mange muskler der er brug for. Softron tilbyder I/O hardware i flere konfigurationer (M44, M62 og M80) der fylder ganske lidt.Hardwaren kan også monteres i et thunderbolt chassis, eller i en af de smarte MacRack rackmonteringsløsninger fra Sonnet.

Er det stabilt?

Vi har ekstremt gode erfaringer med stabiliteten i Movierecorder 3 softwaren, der er 64 bit fra ende til anden, og med indbygget codec support.  Vi har gennemført en lang række praktiske test igennem mange uger, hvor systemet har ingestet 8 kanalers HD video i ProRes 422 format med en M80 i døgndrift, uden en eneste droppet frame eller hik.  At dette kan lade sig gøre, og med dette niveau af stabilitet, gør løsningen til det helt rigtige valg til rigtig mange applikationer hvor avanceret ingest ønskes.

Kan Movierecorder styres fra andre applikationer?

Vi troede aldrig at du ville spørge! ;-)   Ja. Du kan have movierecoder installeret på alle de computere du vil på netværket, – og bruge programmet som remote kontrol af en licenseret udgave af programmet.  Herudover kan næsten alle funktioner tilgås via REST API, der muliggør at andre programmer eller enheder kan fjernstyre programmet.  Man kan også benytte et helt almindeligt webinterface og fjernstyre Movierecorder fra den anden side af planeten hvis det skulle være!  Softron laver også en GPI Commander boks med USB interface, der ligeledes kan bruges til at fjernstyre softwaren via traditionel GPI kontrol.

Hvad koster MovieRecorder?

MovieRecorder koster ca 7.200 pr kanal.  Afhængigt af hvilke formater der ønskes understøttet, kan det være at du også har brug for en Pro Codecs option til ca 5.000 pr. kanal.  Dog skal det tilføjes, at hvis man køber en bundle som f.eks M80, så skal man kun købe en Pro Codecs option der dækker alle 8 kanaler, og hvis man køber en bundle får man både hardware og software til en langt lavere pris. Licenser kan være flydende eller leveres på en dongle, afhængigt af behov.

Kontakt os  på 70237108 og aftal en demo.  Det er også muligt at prøve et system!


Stjernholm & Co video løsninger og live streamingVi er her i det lange løb

Stjernholm & Co ønsker at være en stærk samarbejdspartner, der involverer sig og bruger den oparbejdede erfaring, til at rådgive bedst muligt med udgangspunkt i at kunden opnår størst mulig succes.

Vi lever nemlig af langvarige kunderelationer, der skabes igennem oprigtig tillid, rettidig omhu, professionel rådgivning  og ultimativt: Sikring af din absolutte succes!

Gode resultater starter med et godt møde.

Få et uforpligtende møde og lad os sammen skabe de resultater du drømmer om!

Ring til os på 7023 7108 eller send en mail sales@stjernholmco.dk

 

Vi er eksperter i rådgivning og totalløsninger indenfor:


Facebook Stjernholm & Co