ForsidenAlle nyhederAudioStort skridt i modstandskampen mod loudness!

Viden der vil spare dig for meget...

Stort skridt i modstandskampen mod loudness!

Adobe integrerer TC electronics Loudness Radar meter i Adobe Premiere & Audition

Modstandsbevægelsen mod loudness krigen er glade.  En epokegørende aftale i mellem adobe og TC electronic betyder, at næste version af videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere og lydprogrammet audition får indbygget det meget fine TC electronics LM loudness meter.

For video folket er dette værktøjet der kan sikre konsistente lydmix med et behageligt lydniveau hele vejen igennem produktionen, og ikke mindst konsistente produktioner hvor forskellige videoer kan ses lige efter hinanden uden irriterende hop i den oplevede lydstyrke.  Forskelligt loudness niveau er et stadigt større problem også på websites, hvor mange videoer har vidt forskellig oplevet lydstyrke (subjektiv loudness) og ikke mindst på TV, – hvor f.eks reklame breaks, station voice overs, trailers og promos ofte lider under at være mixet vidt forskelligt med meget forskellig loudness til følge.

Loudness metre er enkle – og nemme at bruge for alle

I modsætning til et peak meter der udelukkende beskriver et signals elektriske styrke, – så fortæller et loudness meter med en simpel tal værdi hvor højt lyden OPLEVES.

Derved er et loudness meter et “elektronisk øre” , der med de seneste standarder  er næsten lige så godt som dine egne ører.  Vigtigst er, at det er et øre der er fælles for alle.

Mange videofolk har været plaget af at alle lydstandarder var baseret på peak værdier, hvilket har betydet at selv vellydende materiale har skullet forbi en lydmand med de rette værktøjer til at peak limitere lyden for at overholde afleverings standarderne til f.eks tv.

Med en loudness baseret standard handler det ikke længere om den slags fnidder – men derimod om hvor højt lyden opleves.

Dette giver en radikalt anderledes, balanceret  og afslappet tilgang til arbejdet med lyden, hvilket resulterer i bedre lyd, konsistente lydniveauer, bedre taleforståelse, bedre balance elementerne i mellem og ikke mindst perfekt balance programmerne imellem!

 

Hvad kan Stjernholm & Co gøre for at hjælpe dig eller din virksomhed/afdeling i gang?

Mange års kreativ produktions erfaring, kombineret med den tekniske viden, – gør os til en ideel partner til at sikre en succesfuld implementation og bruger træning!

Vi har været med fra starten, og har altid gjort en ære i at formidle det simple loudness koncept så enkelt som muligt.  Der er nemlig ingen grund til at gøre noget der er så enkelt som loudness svært, vel?   Indsatsen der skal til for at implementere det  er meget lille  – og til stor gavn og glæde for lyttere og seere.

Vi tilbyder hjælp med at implemetere loudness igennem organisationen, herunder praktisk træning og teknisk konsultation af brugere og teknikkere.

Det tager blot et par timer at forstå de praktiske aspekter af konceptet samt hvilke elementer der påvirker resultatet, uanset om brugerne er trænede lydteknikkere eller eller helt “grønne” i lydens verden.

 

Vi leverer og installerer ligeledes loudness måle udstyr b.la fra firmaer som DK Technologies og TC electronics der er blandt de allerbedste i verden i denne deciplin.

Kontakt audioteam for et uforpligtende møde, og læs/se/lær mere om loudness nedenfor