ForsidenAlle nyhederDataArkiv & BackupNAB Nyhederne 2013

Viden der vil spare dig for meget...

NAB Nyhederne 2013

Opsummering af de væsentligste NAB nyheder 2013

Her er vores dækning, af vores leverandørers NAB nyheder og announcements. Vi opdaterer løbende!

Alle produkter kan forudbestilles hos salgsteam

Avid

Media Composer 7 er annonceret med masser af nye features. AMA filer er nu under kontrol, baggrunds import og transkodning, nye suveræne værktøjer til framing og colorprofiler af high res materiale til HD i realtime.

Pro Tools 11 annonceret. 64 bit hele vejen igennem, alle gamle “bugs” relateret til den gamle engine er væk. En helt ny oplevelse og se den meget dramatiske video!

AJA:

ROI mini converter, med HDMI/DVI til SDI konvertering med frame rate conversion, ref input, DVI loop og region of interest skaler! – Til levering nu!

HI5 – 4K konverter. 4xSDI ind til 4K HDMI ud. Tilsæt 4K monitor! Til levering nu!

Husk at alle AJAs mini konvertere er gennemtestet på fabrik og kommer med 5 års garanti! I langt de fleste tilfælde er AJAs konvertere de bedste rent teknisk og er faldet så meget i pris at de fint konkurrerer med Blackmagic, atomos og andre.

KI Pro Quad shipper endelig! (kompakt 4K recorder)

Nye KUMO SDI routers

Blackmagic

Som altid kan man være i tvivl om hvornår alle de fantastiske Blackmagic produkter shipper. Så tag ikke Blackmagics egne shipping datoer seriøst. Historisk set skal man lægge et ekstra kvartal oveni som minimum.

Blackmagic Pocket Cinema Camera – Super 16 style sensor, MFT mount, optager på SD kort – Prores og lossless DNG raw. kr. 6.000,- Forudbestil nu!

Blackmagic Production Camera 4K – 4K udgave af Cinema Camera med EF mount. Super 35 sensor og 6G SDI output – kr. 25.000,- Forudbestil nu!

DaVinci Resolve 10 – Grading af live input, masser af nye lydfunktioner, tekst værktøj og redigeringsfunktioner. Direkte export til DCP! Gratis upgrade!

ATEM Production Studio 4K – Ultra HD switcher i en rackunit med knapper og mini skærm på fronten! Live Ultra HD production er en realitet! ca. kr. 12.000,-

Blackmagic Audio Monitor – 1U audiomonitor i høj kvalitet med Ultra HD og down convertering. AES/EBU og SDI de-embed ca. kr. 10.000,-

SmartScope Duo – Særlig udgave af Smartview Duo. 2×8″ skærm i 3U rack, nu med indbygget Ultrascope x 2! ca. kr. 6.000,-

Blackmagic MultiDock – Dock 4 SSD moduler i 1U rack med thunderbolt og eSATA forbindelser! kr. 3.500,-

Nye lave priser på Universial videohubs – den modulopbyggede videohub og andre små nyheder.

Sonnet Technologies

Echo 15 thunderbolt superdock med fire USB 3.0 porte, Gigabit ethernet, 4 eSATA porte, Firewire 800, superdrive og en intern harddisk tilslutning til f.eks en 2,5″ SSD! En virkelig fræk løsning til iMac og Macbook Pro.

Broadcast Pix

Stjernholm & Co udpeget som dansk distributør af de innovative integrerede videoproduktionsløsninger fra Broadcast Pix. Videoswitching, robot kamera kontrol, Inscriber grafik, klip store, kontrol af AJA decks, Fruent macro automation og stemmestyret switching gør meget avanceret automation mulig, 6 keyers, 1 frame latency, er nogle af de mange features. Fuldt Mica system er i showroomet lige nu. Nyhed på NAB er det nyeFLINT system, der har færre inputs, og er billigere konstrueret for at kunne starte på en pris så lav som 60.000 kroner.  FLINT integrerer også skype og andre “desktop” kilder. Mere information om Broadcast Pix følger!

Apple

Ny mini opdatering af Final Cut X med support for det nye XAVC codec i opløsninger op til 4K samt mulighed for at se Prores Log C filer fra Alexa med Rec 709 colorspace.

CatDV

Det katalog baserede media management system der kan skalere fra en enkelt lokal bruger til en stor enterprise løsning på PC og mac, byder på endnu bedre integrations muligheder end nogensinde! CatDV Pegasus annonceret der giver perfekt AVID integration, Ny webservices API, iPhone og iPad apps annonceret, Plug-in panel for Adobe Premiere. Helt ny website lanceret

Er du ved at drukne i data? Vil du gerne have styr på dine media og lade dine kunder gøre arbejdet? Så er du ved at være moden til et media management system.

Kontakt datateam for en afdækning af dine behov.

Sienna nyheds end-to-end system

StoryCut integration med Adobe Premiere på Windows 7 ( Windows maskiner kan nu bruges i det hyper effektive Sienna workflow)

Sienna social media integration incl. “tweet gathering” workflow der automatisk scanner efter media baseret på hash tags, for et helt unikt nyhedsindsamlings workflow baseret på tweets til breaking news! Auto Tweet nyhedsindslag m.v.

Sienna er det mest moderne hyper workflow til total integreret ingest, playout, media managament, arkiv, live assist playout, redigering, file delivery, MOS integrerede, multiple sites, media vortex system på planeten. Systemet integrerer fuldstændigt med MOS drevne nyhedssystemer som f.eks ENPS, for det absolut hurtigste og fuldstændigt sammenhængende workflow på planeten.

Systemet udvikles konstant og er år forud for sin tid.

Læs mere

Facilis Terrablock

2K & 4K DPX playback fra en enkelt Terrablock og nye tilslutningsinterfaces med 1GbE, 10GbE, 4,8 og 16G fiber m.m.

Forbedret support for 4K workflows på populære workstations, kvalificering af Davinci Resolve, Assimilate Scratch, Avid og adobe med RED, Sony og ARRI 4K RAW formater. Data replikering og synkronisering med SyncBlock der tillader WAN/LAN sync fra/til Terrablcok servers til onboard SAS nearline storage og LTO bånd.

Yderligere performance forbedringer til Facilis shared file system, der giver endnu flere video strømme på en enkelt terrablock!

MXF4Mac

Ny version af den eneste AVC-Intra 100 MXF encoder for Mac. Op til 30% hurtigere encodning hastighed! Support for MXF output i FCP7, Final Cut X og Compressor.

Læs mere

Cache-A

Rykker for vildt igennem med LTO6 version af den populære Prime Cache alt-i-et NAS/LTO arkiv løsning, der løser problemet med de voksende datamængder ved at lagre på fremtidssikrede, industristandard LTO bånd så enkelt som en ekstern harddisk. De små effektive løsninger finder vej ind selv hos de største. Læs hvordan smithsonian håndterer arkivering af materiale fra de amerikanske national arkiver her (PDF)

Læs mere og se en lyn demo her

ATOMOS

Præsenterer Samurai Blade, en kraftigt forbedret udgave af den populære Samurai nu med high resolution display (1280×720), waveform og vector scopes, justerbar gamma, kontrast, brightness og den måske største feature: RIGTIGE SDI BNC STIK!! Levering forventes at kunne ske i løbet af Juni til en pris der forventes at blive lige omkring kr. 8000,-!

Atomos hopper også på mini converter vognen med SDI til HDMI konvertere H2S og S2H der som den største feature har indbygget strømforsyning, test generator og mulighed for at rackmontere 4 stk ved siden af hinanden ;-)

Læs mere

Minnetonka Audio

Ny standalone software Focus for Loudness Control er et modul hentet fra den super raffinerede Audio Tools server og tilbyder enkel og automatiseret filbaseret loudness korrektion der passer godt til det danske marked.

Den populære Surcode for Dolby Pro Logic ll plugin, supporterer nu også llx og z dekodning og tilmed også et indbygget R-128 loundness meter! Supporterer AAX formatet til Protools 10 og snart 11!

Naturligvis er der også nye workflows og nye muligheder i audiotools server, enterprise platformen til QC, loudness kontrol, og Dolby håndtering, metadata og transkodning af audio i broadcast og delivery miljøer. Audiotools server kan helt eliminere smerterne forbundet med audiohåndtering i automatiserede filbaserede workflows. Kontakt audioteam og hør om mulighederne.

Husk at vi er loudness specialister og kan hjælpe med alle aspekter af implementering, træning og projektering.

 Intel

Har annonceret anden generation af Thunderbolt, kodenavn “Falcon Ridge”, der bliver dobbelt så hurtigt som den nuværende generation. Vi opnår derved en hastighed der svarer til 8 lane PCIe eller infiniband.
Det bringer spekulationer om at Apple dropper PCIe porte i deres computere helt endnu tættere på.
Det er stort set kun professionelle (som dig) der har brug for massiv PCIe båndbredde til f.eks kraftige GPU`er til colorgrading og app acceleration, 4K arbejde og andre rigtig tunge jobs.  En mulighed er at inkludere mange Thunderbolt porte på maskinerne, og derved komme rundt om hastighedsbegrænsningen.

 

Flere nyheder på vej – Watch this space!