ForsidenAlle nyhederDataArkiv & BackupMac Pro 2014

Viden der vil spare dig for meget...

Mac Pro 2014

Mac Pro er alting og meget mere, til langt de fleste.

Mac Pro er på lager hos Stjernholm & Co og kan opleves i vores showroom.

Maskinen er utrolig kompakt, langt mindre end den gamle Mac Pro og lidt af en design revolution.

Det er første gang man kan overveje at tage en MacPro med i en taske, hvis man skal bruge seriøs overarm til et job ude af huset. – Maskinen er i hvert fald ikke større end at man kan have den i en lille sportstaske.

MacPro’en viser endnu en gang Apple som industry first movers og har fået skiftet PCI pladserne ud med den lynhurtige Thunderbolt 2 standard, der kan flytte 20MBit pr. sekund, som er rigeligt til 4K afvikling og editering.

En fordel ved Thunderbolt udover hastigheden, er at man kan flytte eksterne enheder meget langt væk. Corning laver  lige nu 10 og 30 meter optiske Thunderbolt kabler og er på vej med 60 og 100 meter.

Det er lidt af et kulturchok at sidde foran en highpowered superworkstation, der ikke er en klam stor kasse, men er et lille, støjsvagt askebæger fra Darth Vaders celle på dødsstjernen ;-) . Men vi kan anbefale at prøve det.

Vi kan levere maskinen i specielle konfigurationer, eller du kan få den helt som du vil have den.

Se vores Apple Mac Pro Stjernholm Editions her ( andre konfigurationer er også mulige!)

Mac-Pro-Ports

 

Super hurtigt monster – i Darth Vaders krop

Den 25 cm høje og 17 cm brede maskine (læs: LILLE) har fået alle de nyeste og hurtigste teknologier klemt sammen i den lille krop,  med den seneste generation Xeon E5 processor med op til 12 cores.

Processoren vil komme i 6, 8 og 12 core konfigurationer. Flashbaseret PCIe harddisk op til 1 TB ( over 1 gigabyte i sekundet! ) og ultra hurtig ram (1866 MHZ) giver CPU`en de absolut bedste arbejdsbetingelser.

Dobbelt AMD FirePro grafik (300,500 og 700) giver mulighed for at tilslutte op til 3 stk 4K displays, og giver Open GL performance der er næsten 3 gange så kraftig som den generation Mac Pro’en erstatter.

Da programmer som Adobe Premiere, Final Cut X og Davinci Resolve også understøtter Open GL, vil denne GPU tilbyde stor acceleration og reducerede rendertider til disse programmer.

Sammen med den ekstremt hurtige harddisk, seneste generation ram og op til 12 core E5 CPU har man altså en professionel computer der kan løfte meget tunge opgaver, og samtidig er en nydelse rent støjmæssigt.

Mac Pro støjer lige så meget som en Mac Mini når den bare står og kører, hvilket er nærmest intet (12 db)

Den meget hurtige harddisk giver nye muligheder, men den reducerede kapacitet gør at man skal tænke lidt anderledes i måden man bruger denne plads.  Tal med os, og find ud af hvad det rigtige er for dig.

 

Udfordring: Ingen PCIe slots

Maskinen har som før skrevet ingen PCIe udvidelsespladser. Tilslutning af de vigtige udvidelses kort sker i stedet via Thunderbolt 2, som maskinen er ganske veludstyret med.

Hele  6 x Thunderbolt 2.0 (3 controllere) der næsten svarer til 3 x PCIe x8. Dette er ganske meget båndbredde, men ikke helt nok til f.eks at køre kraftige CUDA GPU`er.

Du kan anvende hardware fra din gamle Mac Pro ved at installere i et expansion chassis.  For brugere der har brug for en masse harddisk plads har vi produkter med op til 96 TB plads med 3 PCIe porte der tilsluttes direkte med et enkelt Thunderbolt kabel!

Mac-Pro-Ports
Stjernholm & Co er specialister på Thunderbolt teknologi, og har et kæmpe udvalg af produkter.  Tal med os om Thunderbolt Teknologien. Teknologien tillader både tilslutning af displays og PCIe udstyr, så mulighederne er mange.

 

Alting til næsten alle

Mac Pro er en perfekt maskine til næsten alle professionelle brugere.

Kun til ganske få ultra-highend applikationer er PCIe båndbredden via. Thunderbolt ikke tilstrækkelig.

Tilgengæld er maskinen så kompakt og så kraftig, at der åbnes op for helt andre muligheder – også mobilt! “Askebæger” designet vil blive efterlignet de næste mange år, og den Thunderbolt baserede strategi gør det muligt for dig at udnytte din hardware på alle dine Apple computere med Thunderbolt, bare ved at flytte et enkelt stik.

mac-pro-vs-old

Applikationer som multichannel ingest og playout i marken er pludselig ikke urealistisk længere.

4K videoredigering vil ikke være så tungt længere, nye 3D applikationer kommer til Mac (The Foundry har annonceret MARI til Mac!), Pro Tools 11 vil performe som aldrig før o.s.v

Den store forskel fra tidligere generationer Mac Pro er at denne slags computerpower er tilgængelig i så en utrolig kompakt formfaktor.

 

Mac Pro kan derfor bruges i sammenhænge hvor vi ellers ikke har kunnet drømme om at have så meget kraft til rådighed.

Det kunne være OB vogne, live musik, live video ingest, teater shows og meget andet.

Alt i alt er Mac Pro et imponerende stykke værktøj, og Stjernholm & Co er leveringsdygtige i alt det tilbehør der gør den perfekt i det professionelle miljø, den nye og modige tankegang til trods!  Apple har gjort det igen!

 

Bestilling & Pris

Læs her om de forskellige Mac Pro Stjernholm Editions konfigurationer og ring til os på 7023 7108 og få den rigtige konfiguration og løsning der passer til dit behov.

Priserne starter ved 21.600 kr for en 6 core maskine, med 256GB harddisk, der ikke rigtig er at regne for noget i professionel sammenhæng.

De gode konfigurationer koster mere, men der er trods alt tale om en virkelig arbejdshest til din videoproduktion.  Oplev den hos Stjernholm & Co i sit naturlige miljø, og få en snak ;-)

Hvad er det? Er det virkelig en computer?

Hvad er det? Er det virkelig en computer?