ForsidenAlle nyhederEventet ‘Fremtidens Videoproduktion’ var en stor succes!

Viden der vil spare dig for meget...

Eventet ‘Fremtidens Videoproduktion’ var en stor succes!

Stolene var stillet frem, kaffen var frisk og alt var klappet og klart til det første hold mødte frem til eventet: “Fremtidens Videoproduktion“, kl. 9.00 sharp + kreativ tid. Eventrummet blev fyldt til bristepunktet og Morten Stjernholm bød velkommen.

DSCF8260

Et tv marked i forvandling

Markedet for TV, Video og broadcast undergår enorme omvæltninger og der bliver stillet større og større krav til produktionseffektivitet, både på teknik og på pris.

Morten gennemgik de forskellige typiske produktionsscenarier og viste til sidst et “en mands produktions setup”, snedigt stykket sammen af en mængde forskellige produkter fra forskellige leverandører.

TV Snack

Til lejligheden var der arrangeret et live streaming setup, man kunne følge på youtube, hvor én kameramand med et Panasonic AG-AC160, vha. en custom håndcontroller, 2 stk Panasonic HE40 robotkameraer, Blackmagic ATEM switcher, Softrons Ingest og multicam logger og udstyr til at binde det hele sammen, transmitterede live fra Stjernholms TV køkken: “TV-Snack”. 

2 Kokke var hyret ind til eventet, som udover at agere statister i det til lejligheden opstillede TV køkken, producerede lækre snacks til de fremmødte. Det var en god lejlighed til at få afprøvet både smagsløgene og TV Snack setuppet, der var et eksempel på en praktisk løsning som gør det muligt for én mand at producere live, i dette tilfælde med 3 kameraer.

DSCF8281

Efter Morten Stjernholms indføring i forskellige produktions-scenarier, blev ordet givet videre til Mads Bolding.

DSCF8345

Robotterne kommer!

Mads Bolding forklarede om Panasonics robotkameraer. Hvad mange ikke er klar over er at de kompakte fjernstyrede kameraer er i ligeså høj kvalitet, som Panasonics ENG kameraer. Man kan let forveksle dem med simple overvågningskameraer, men det er slet ikke tilfældet.

I feks. HE40 har man rådighed over et kamera i meget høj kvalitet med bl.a. 30X optisk Zoom som udover fjernkontrollen også kan strømfødes over ethernet.


The Secret Sauce!

DSCF8296

Skaarhøj var næste taler i rækken og brugte lejligheden til at fortælle om firmaets koncept.

Skaarhøj har udviklet en række IP controllere, som kan tilpasses ethvert behov. I samarbejde med Stjernholm & Co har Skaarhoj produceret en meget kompakt controller der gør det muligt at styre ATEM switcheren fra kameraet, så fotografen også kan overtage producerrollen.

I et setup med f.eks. 2 robotkameraer og et manuelt betjent kamera, kan én mand, med en custom controller i den ene hånd, producere live med et multicam setup. Alt fra “Gør det selv” programmer til koncerter, tv køkken, backstage interviews, reportager osv. kan varetages af én person, hvilket gør at både tidsforbrug og mandetimer bliver reduceret markant. I setuppet var også tilføjet multicam logging, der gør det muligt at multicam optage direkte til tidslinjen i redigeringssoftwaren incl alle de klip man har foretaget live!  Virkelig imponerede og tidsbesparende workflow, der kan ses i vores showroom.

 Se Kasper Skaarhøj fortælle om Skaarhoj C10 Remote (Engelsk)


Ingest og Multicam logging gjort simpelt.

Pierre Chevalier som er teknisk direktør for Softron, fortalte derefter om Softrons løsninger til Ingest (optagelse), playout, grafik og multicam logging.

I “TV Snack” køkkenet benyttede vi Softrons Movierecorder til at optage samtlige kameraer til harddisk, samtidig med at Multicam loggeren holder øje med samtlige operationer der foregår på ATEM Switchen og logger dem.

DSCF6156

Efterfølgende viste vi hvor genialt det er kun at lave arbejdet en gang, og bruge den efterfølgende tid til at fin justere klip eller fortryde bestemte klip.

Hvis der skulle ske det uheldige at ét af ens kameraer har svigtet ved optagelsen, kan man erstatte det med materiale fra et andet kamera allerede når man parrer loggerens data med sit råmateriale.

Sammen med en Mac Pro 12 Core Stjernholm Edition, performer Softrons Ingest, Multicam logger og Playout software helt forrygende. Officielt siger man at man kan ingeste Full HD med 1 kanal pr. core. (Dvs. 12 kanaler samtidig), uofficielt er Softron nået op på 16 samtidige kanaler, uden der var noget der hakkede. Vi har igen og igen konstateret at softrons movierecorder platform bare ER den mest stabile software, hvilket skyldes softrons geniale tilgang til deres kode.

OB Vogn to go!

Efter Softrons præsentation gik vores egen Kristoffer Laursen på podiet og fortalte om nogle af de custom løsninger Stjernholm & Co har lavet på det sidste. Én af dem der har fået meget opmærksomhed pga. udformningen er den lille UHD OB vogn bygget ind i en Piaggi 3 hjulet kaffeknallert.

Vognen har sågar været skubbet op i toppen af Rundetårn for at producere et indslag for X Factor, men man kan dog tage OB udstyret ud af knallerten, hvis omgivelserne skulle blive for trange.

OB Vogn in a box

Global-Connect

Kristoffer fortalte også om et lignende OB setup produceret af Stjernholm & Co til Global Connect, men denne gang i en rackkasse som kan klappes sammen og køres afsted på indbyggede hjul og transporteres rundt i en stationcar eller en almindelig kassevogn.

En super kompakt kuffert blev også vist frem; et James Bond agtigt action setup, der kan gå for håndbagage, hvis man ser bort fra vægten. Den rummer bl.a. en switcher og en række modtagere til trådløse GoPro’s og selvfølgelig med USB opladning til dem.

Sidst men ikke mindst blev TV Ishøjs OBIWAN vist frem, endnu en superkompakt OB løsning i rackkasser, der er enkel at betjene og lynhurtig at sætte op, i studiet eller i marken.


One more thing!

Sidst fortalte vi om et par hotte nyheder, der var kommet op i showroom og således kunne ses og røres.

Black Magic Multiviewer 

En multiviewer 16 på en UHD skærm, gør en verden til forskel, når der skal monitoreres mange kilder. Gæsterne kunne ved selvsyn konstatere, at opløsningen på en skærm er afgørende når man skal have overblik over f.eks. 9 separate feeds på én skærm. Kombinationen af Multiviewer 16 og en UHD skærm er ganske enkelt en no-brainer, og er måske den allerbedste anvendelse for en UHD skærm lige nu!  Med udstyr fra Atlona var UHD multiviewerens UHD output forlænget 70 meter igennem diverse krydsfelter og forskellig CAT kabling på ET cat 5e kabel!

TC Electronic Loudness Pilot

De fleste kender til problemer med lydniveauer. Man har siddet og set sin yndlings tv serie og så kommer der reklamer… Lydniveauet stiger øjeblikkeligt til øresønderrivende insanely loud og man kaster sig bandende over fjernbetjeningen, for at redde både hørelse og højttalere.

Har du mange seere og vil gerne beholde dem, så er Loudness Pilot helt uundværlig. Man sætter den til sidst i kæden, vælger et preset og derfra sørger den så for at lydtrykket fra de forskellige klip, programmer og reklamespots, har samme niveau. Alt passer bedre sammen og du har pludselig gladere og mindre irriterede seere. For første gang er der et produkt som alle kan få råd til, og som er lavet efter alle kunstens regler til 24-7-365. TC Loudness pilot er også en permanent del af vores udstilling.

Monitors reportage fra eventet

Ud og leg!

DSCF8361

Til tonerne af Bostons “More than a feeling“, takkede Morten Stjernholm for fremmødet og opfordrede gæsterne til at gå ud og opleve de gennemgåede produktionsløsninger.

Der blev snakket, nørdet og hygget og stemningen var god. Der var mulighed for at møde repræsentanter fra Panasonic, Blackmagic, Skaarhøj, Softron og selvfølgelig Stjernholm & Co, der alle kunne fortælle indgående om både workflows og teknik.

Vores viden sparer dig for meget!

Hos Stjernholm & Co har vi i næsten 10 år designet og udviklet smarte og kosteffektive løsninger til at producere, optage, afvikle og post behandle video ekstremt effektivt. Vores mange kreative kunder indenfor broadcast, mobile multicam-produktioner, event-afvikling, uddannelse/formidling, sportsproduktion, trossamfund, lokal-tv osv. vidner om dette.

Ring og aftal et uforpligtende møde hvor vi kan demonstrere løsningerne for dig i vores Showroom i Herlev

tlf. 70237108

Se flere Billeder fra eventet

Se video rapportage fra Monitor Danmark, Carsten Legaard