ForsidenAlle nyhederKlippestabil playout – med unikke fordele!

Viden der vil spare dig for meget...

Klippestabil playout – med unikke fordele!

On the Air Manager / Node

Manager / Node bygger på den super stabile smart engine playout motor fra OnTheAir Video, men splitter softwaren op i en playout NODE og en MANAGER/scheduling del. Fordelen ved denne opdeling er at selve afviklingen er isoleret fra planlægningsdelen, hvilket sikrer meget høj stabilitet.

NODEN søger for selve playout af videoen, og kan parres med andre noder for redundans i kritiske broadcast sammenhænge.  MANAGER softwaren sender playlister til en eller flere noder, og er yderst sofistikeret men samtidig meget enkel at bruge.

Fra MANAGER delen kan man schedulere flere måneder frem i tiden, indsætte live events (f.eks switch til studiet, switch til live kilder af enhver art m.v.) og MANAGER giver med sin kalender agtige planlægningsdel et perfekt overblik over kategorier, events, live events, schedulerede klip der ikke er ankommet endnu (såkaldte off-line klip) og meget mere.  MANAGER kan styre så mange kanaler du har brug for, og samtidig også styre andet udstyr, så du f.eks kan planlægge skift til live udsendelser, påsætning af grafik og meget mere.

Node og liveafvikling

Ønsker du at anvende et NODE system til live afvikling, behøver man ikke at investere i både node og manager, – men kan nøjes med node da der medfølger en live software til manuel afvikling.

tCIMuVNWV4hUDdO7Xe41WRj5X2ZAt90zngX_YD9Cv04

“Det er simpelthen så skønt og fantastisk, at jeg kan sidde på min båd og planlægge afviklingen af TV Aarhus, via min mobiltelefon. I love it!” Claus Pilgaard – TV Aarhus.

Med Manager/Node kan man altså sidde i skagen mens at HD afvikling foregår hos kabel operatøren i københavn.  Vi sørger for al nødvendig opsætning, synkronisering af filer m.v.  Et komplet Node/Manager playout system er billigt, og koster ca 1/3 del af properitære playout systemer.  Der bygges samtidig på åbne teknologier som Quicktime, MXF, XML m.m., og derfor er det muligt at integrere med stort set alt.

Fra SD til HD til UHD?

Softrons fantastiske afviklingsmotor gør det muligt at afvikle næsten alle formater og opløsninger.  Det giver en stor fleksibilitet i forhold til programleverandørernes formater, men også fleksibilitet i forhold i opløsning, hvor smart engine f.eks kan klare at opskalere eksisterende SD indhold til HD eller UHD i overgangsfasen.  Samtidig er du fremtidsikret da softron også afvikler UHD.

Stabilitet?

Softrons software kører på standard Apple hardware.  Dette kan være en Mac mini eller en Mac Pro. Kan det virkelig være klippestabilt? Svaret er i allerhøjeste grad JA!  Styresystemet er bygget på UNIX og hardwaren er så standardiseret at softron kan teste alle aspekter af stabiliteten i perfekt harmoni med hardwaren.  Erfaringerne er rigtig imponerende med langt over 200 dage i mellem planlagte genstarter på playout serverne.

Få et hurtigt overblik i denne video:

Vigtigste Features OnTheAir Manager & Node:

 • High-end features med fuld redundans, flere fil lokationer m.m.
 • EPG support (programinformation til digital TV)
 • Event baseret playout med under/overrun information
 • Live events og kontrol af “secondary events” som f.eks styring af en router eller video switcher
 • Clip editor lader dig redigere in/out points og splitte klip
 • Logo overlay pr. klip eller for alle klip
 • Integration med Ontheair CG grafik motor (direkte rendering af grafik på playout signal)
 • Node kan afvikle flere kanaler på samme computer
 • Licens system med frit valg imellem USB dongle eller internet aktivering
 • Node kan benyttes alene til f.eks live afvikling med OnTheAir Live (følger med node)

OnTheAir Manager/Node er velegnet til:

 • 24-7 tv stationer med krav til høj oppetid & avanceret kontrol
 • Planlægning af hele programflader flere uger/måneder i forvejen (incl udsendelser der ikke er færdige endnu)
 • Central administration af mange samtidige kanaler
 • Fleksible afviklings servere der kan bruges “adhoc”
 • Stationer hvor man også ønsker at kunne benytte livekilder i afviklingen
 • Afvikling af blandede formater og Codecs

 Tal med os, og få en demo og en løsning der holder!

Er du på jagt efter et playout system? Så lad os høre om dine ønsker og komme med et løsningsforslag.  Vi tilbyder træning, support, integration og vedligehold af din løsning, og kan demonstrere alle softrons løsninger i vore demo faciliteter. Kontakt en specialist  i dag, –  og få en uforpligtende demo og møde.

 

Se TVAarhus live!