ForsidenAlle nyhederVideoURSA MINI ER LANDET!

Viden der vil spare dig for meget...

URSA MINI ER LANDET!

Blackmagic URSA Mini – Hele Blackmagics opsparede erfaring i ét kamera.

Man skulle ikke tro at der kun er gået 3 år siden Blackmagic lancerede deres første kamera. Det har været meget få producenter forundt, at få så meget opmærksomhed, med så forholdsvis lille erfaring og samtidig faktisk har kunnet producere apparater der levede op til hypen.

På den korte tid er der sket utroligt meget, fra det lille Pocket Camera, som på trods af størrelse og korte batterilevetid, kan levere fortræffelige billeder og endda i RAW format, op til den fuldvoksne URSA, som kræver seriøse overarme, kran eller stativ.

Al den feedback, som Blackmagic har fået på deres kameraer, har tydeligvis sat sit aftryk på både de jævnlige firmwareforbedringer af produkterne, men også i deres udvikling af nye. Der er ingen tvivl om at det lille nye URSA Mini, både på formfaktor, teknologi og ydelse er kulminationen på Blackmagics opsparede erfaringer indenfor design af videokameraer.

Det er et kamera der på størrelse lander i segmentet for Canon C100 – C300 og Sony FS700 kameraer, men som sædvanligt til en pris der er langt mere spiselig for fotografer, der træder ind i videoverdenen med et Canon 5D i hånden og som i virkeligheden nok er prototypen på en Blackmagic bruger.

highly-customizable

Praktisk talt produktionsparat ud af kassen

Blackmagic Mini er det mest produktionsparate videokamera som Blackmagic har produceret. Selvom der skal tilkøbes batteri, skulderkit og viewfinder før URSA Mini for alvor giver mening, så kan man tydeligt fornemme at kameraet er blevet formet af brugernes erfaringer og feedback.

Størrelsen, vægten, knaplayoutet, den fantastiske OLED viewfinder, placeringen af skulderpuden og lanc-kontrollen, måden hvorpå kameraet er forberedt for montering af rods til follow focus osv. er lige i skabet og gør at kameraet opnår set-duelighed uden at skulle rigges op som et tørrestativ i stormvejr.
Med URSA Mini er sensorkvalitet, det materiale man kan producere med det, formfaktoren og håndteringen af kameraet gået op i en højere enhed. – Hvis vi lyder begejstrede, så er det fordi vi er det. URSA Mini vil løfte kvaliteten og mindske besværet for skaberne af de mange fortællinger der ligger parat til at blive udgivet på de mange on-line videoplatforme, der som de eneste er i stand til at afvikle 4K formatet.

En verden af muligheder

Internettet har overhalet både de store broadcaststationer og hardware medier, når det kommer til opløsning og billedkvalitet og der er utroligt spændende muligheder for selv helt små producenter, at distribuere deres historier til hele verden og ovenikøbet i et overlegent format, der får alle andre platforme til at blegne.
Mulighederne for videoproducere, fotografer og historiefortællere, har aldrig været større!

The nitty gritty

URSA Mini kommer i begyndelsen i 2 stk. 4K versioner, én med EF (Canon) mount og en anden med PL Mount. EF versionen giver god mening for de fleste som i forvejen ligger inde med Canon objektiver. Men har man PL eller B4 objektiver, skulle man måske lige overveje en PL version en ekstra gang, for der er en lille finesse…

blackmagicursaminipl4krear3qtrB4 og PL tricket

blackmagicursaminib4mountHvis du har adgang til B4 objektiver, kan du få dem i spil ved at investere i URSA Mini PL og ved at tilkøbe B4 objektiv mount. I stedet for at købe en B4 > PL adapter, der i princippet bare er et rør, har Blackmagics B4 mount indbygget linse og “spherical aberration correction” som matcher URSA Mini’s sensor. Samtidig har B4 mountet kontakter til kommunikation imellem huset og B4 Objektivet, til f.eks. start/stop recording, On/Off samt alm.kontrol af objektivet.

Lidt info om Sfærisk aberration

Problemet med objektiver på kameraer, er at de skal indfange lys igennem en buet linse og samtidig projektere lyset ned på en flad billedsensor. Det er ikke det store problem i midten af billedsensoren, hvor lyset stort set kan lande parallelt, men ud mod kanterne bliver lysbrydningen ufokuseret og de forskellige lysfarver lander ikke præcist på hinanden og skaber det fænomen hvor billedet ud mod kanten af billedet bliver lidt udtværet og at store kontrastforskelle imellem meget mørke og meget lyse områder får farvede rande, f.eks. en tydelig grøn eller magenta. Det menneskelige øje har den fordel at lyset igennem vores buede linse bliver projekteret på en tilsvarende buet “sensor” + at vi har en overordentlig kraftig processer til at oversætte de data til noget vi kan opfatte. Problemet med Sfærisk aberration er mest udtalt hos vidvinkel-objektiver og knapt så forekommende i teleobjektiver.

URSA Mini som broadcastkamera

Med et B4 mount forvandles URSA Mini til et meget kompakt HD kamera med langt bedre dynamik, flere features og flere moderne filformater end sædvanlige broadcast kameraer. Og så er der jo fordelen ved at man nogenlunde smertefrit kan skifte tilbage til PL objektiver.

blackmagicursaminib4mountangle

Nødvendigt tilbehør:

 • Battery Plate til montering af V-Log batteri
 • C-Fast 2 kort – Vi anbefaler Lexar eller Sandisk
 • Blackmagics EVF. Den SKAL du have. Det er den klareste viewfinder vi har set på et videokamera og er designet til URSA Mini
 • Bærehåndtag, skulderstøtte/quick release, forlænger til håndtag. De kommer i et samlet Shoulder Kit
 • Shotgun Mic – pga. størrelsen af URSA Mini vil en Shotgun mic give rigtigt god mening, hvis ikke som hovedkilde, så til senere audio sync.
 • V-Lock batteri. Der findes forskellige varianter. Nogle med indbyggede ladere, som er smart men som også øger vægten.
 • Objektiver – Tjek vores XEEN Cine Primes, som fås med MFT, EF og PL mount. Til URSA Mini er det enten EF eller PL.
blackmagicursaminiangle

Good to have:

 • Matteboks, med fransk flag eller modlysblænde
  At skyde med modlysblænde i en eller anden form, giver bedre kontrast og dybere farver, i modsætning til det lidt tågede og farveflade billede man får, når der kommer lys ind forfra eller fra siden. Halo’s og modlys-artefakter kan selvfølgelig bruges som effekt og der tilføres endda falske flares på moderne produktioner, særligt er Scifi og action film udsat for tidens moderne postproducerede blå vandrette flares.
 • ND Filter
  Vil du gerne skyde med helt eller næste åben blænde, så er et ND filter et must.
 • Taske
  Du skal selvfølgelig har en ordentlig taske til gearet. Vi fører Porta Brace, som både beskytter og er let håndterbare, også som håndbagage.
 • Stativ
  Et rigtigt godt videohoved og stativ er et absolut must. Vi har både Manfrotto og de vanvittigt lækre Sirui videostativer.

Køb den i shoppen

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Facebook Stjernholm & Co