Softron software giver INmotions OB vogn helt nye muligheder

Softron software giver INmotions OB vogn helt nye muligheder

 

På et stramt budget har dk4/INmotion med et utal af tests, softwaretilpasninger og hardwarekonstruktioner, skabt en ekstrem kompetent og innovativ løsning til deres store OB Vogn, baseret på Softron soft- og hardware.

dk4 trives fint som tv-kanalen de finkulturelle rynker på næsen af, men som familien Danmarks antenneforeninger elsker og ikke vil undvære i pakken. Kanalen sendte første gang den 1. december 1994, og da tv-signalerne i 2009 skiftede til digitalt, skiftede dk4 til at sende over via DVB-T og MPEG4.

 

Bagved sendefladen har den landsdækkende tv-station været på en eventyrlig rejse. Stationen har testet sportslige ambitioner, men gik tilbage til det, som de fleste forbinder dk4 med – udsendelser og shows med musik og sang, rejse og naturudsendelser, historiske og arkæologiske programmer, udsendelser om tro og etik, om politik, litteratur, teater, om fritid, fitt, dans, mennesker og mad.

INmotions OB-vogn har været med på det meste af rejsen, både i studierne i Rådmandsgade på Nørrebro og ved show-produktioner rundt om i Danmark.

Kanalens seneste show-produktion, Dansktop Talent, markerer en ny milepæl på rejsen. Den solide INmotion OB-vogn, som har været i drift siden båndmaskinernes tid, er blevet moderniseret med et 8 kanals HD ingest system, 2 kanalers playout, multicam logger og redigering baseret på en enkelt Mac Pro computer.

 

Workflowmanager og redigeringstekniker Thomas Holdt byder indenfor i OB-vognen og fortæller:

“At lave show og koncert med otte kameraer kræver en stabil og god optageløsning, hvor vi kan afvikle indslag og redigere programmer on location,” fortæller Thomas Holdt.

“Vognen her er af ældre dato og har optaget rigtig mange programmer på bånd. Da båndene røg ud, havde vi én computer, som kunne lagre ét capture som en master.” “Nu kan vi nærmest rette alt on location, så snart vi er færdige med at optage.

En del af det retter vi allerede under optagelsen. Vi arbejder ikke med programmer i halve og hele år, vi optager det og klipper med det samme.”

 

“Vores Softron playout er hooket op med GPI til vores Sony videomixer, så når vi har behov for at afspille et indslag eller skifte i playlisten, så har vi kontrol over playback tidspunkt, start osv. på den samme Mac Pro, som står og optager 8 hd-kanaler i ProRes.

Det er ikke noget problem, og jeg kan faktisk også redigere i Final Cut på samme tid – dog ikke multicam!”, siger han med et grin.

Dansktop-finale i Boxen i Herning

“Jeg er dybt imponeret over effektiviteten i Softron softwaren. Sidst vi lavede dansktop-finale i Boxen i Herning, optog jeg ProRes på alle kanaler plus en proxy.

Efterfølgende lagde jeg alle kanaler ind i Final Cut og kunne nemt afspille alle kanaler i multicam-sekvensen.

 

Herefter kunne jeg redigere og eksportere det hele som højkvalitets ProRes”, fortæller Thomas. “Multicam Logger’en bruger vi til at sætte markers under optagelsen til den efterfølgende redigering.”

Ét rack – Skræddersyet til flere workflows

“Vores 12-core Mac Pro er hjertet i vognen. Det er en fantastisk maskine. Det er lavet så smart, at jeg kan tage den ud af OB-vognen og sætte den ind i vores nye OB-mikrofacilitet og have den med ude i felten.”

“Dette setup er et supergodt alternativ til et EVS OB-produktionssystem, som koster halvanden million pr. seks kanaler og kræver en XFile ved siden af til 250.000. Her har jeg det hele i én kasse, som en løsning der samlet har kostet det samme som en XFile!”

 

Thomas Holdt været meget opmærksom på at få Apple-Softron-setup’et tilpasset til hans og teamets workflows:

“Vi har indrettet et to-bruger-system med en standardbruger og en showbruger, så de er tilpasset til de to hovedtyper af workflow, som vi har.”

“Vi har en scaler på displayport som scaler signalet ned til et SD SDI signal. Signalet går ned til vognens router, så det kan vises overalt i vognen. Det er rigtig mange ting, som spiller sammen.”

“Udstyret skal kunne lidt af hvert og det hele på en gang. Det er den type virksomhed vi er. Vi har ikke de samme budgetter som de store. Udgangspunktet er, at vi arbejder med Mac’s og Final Cut.

“Vi kendte i forvejen Softron-løsningen. Softron er simpelt, robust og smukt på samme tid, og vi skal ikke betale løbende maintenance for at få updates.”

 

“Der er vist ikke mange OB vogne herhjemme, der optager i ProRes – om nogen. Når vi har en tre-kamera-optagelse, så optager vi i XDcam-formatet.

 

Vi optager også en programmaster. Muligheden for at kunne optage i lige det format vi har brug for, er en klar fordel ved softron”, siger Thomas Holdt.

“På de store produktioner optager vi ProRes og kan snildt optage 8 kanaler. Vi optager gerne i ProRes LT. Softron er en superstabil software, der holder til det meste, og vi prøver virkelig grænserne af.

Vi har en rigtig god kommunikation med Softron der altid svarer med det samme. De nemme ting løser de straks, de svære kommer på listen.”

 

En god portion nytænkning

De tre samarbejdspartnere på projektet, INmotion, Softron og Stjernholm & Co. har med en god portion nytænkning fået skabt en “OB version 2016” for en brøkdel af, hvad det ville koste at opgradere den eksisterende EVS-løsning.

 

Nok så væsentligt, så består den nye løsning af standard-komponenter, i bund og grund en Mac Pro monteret i et Sonnet X-Mac 4RU chassis, konfigureret med en Softron M80 bundle med to yderligere Blackmagic Ultrastudio 4K interfaces, tilhørende Softron software bestående af 8 x MovieRecorder, 2 x On The Air NODE, Multicam Logger, GPI modul og ganske almindelig data storage. Hvis der skulle opstå problemer, kan en hvilken som helst del skiftes ud nemt og hurtigt.

 

Her kan du se mere om de fantastiske muligheder med vores Softron Playout/Ingest løsninger

 

Book en demo eller et uforpligtende møde på 3810 5070 –  Så kan vi kan vise dig det hele i aktion.

 


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.