Get the "Hollywood Look" with Digital Film - Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

Get the

Af Mads Bolding

Blackmagic er klar med deres 3. generation Pocket Cinema Camera med super 35 sensor, 6K og EF mount.

Du kan læse stolpe op og ned om kameraets specs og funktioner alle steder. Så jeg vil lige prøve at give dig et par tips, som du måske ikke er stødt på eller vidste og dermed spare dig for meget.

Er EF mount ikke federe end MFT mount?

Inden vi går videre med præsentationen af dette nye kamera er det vigtigt at forstå forskellen mellem Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K og nu storebror 6K.

Især hvis du tror du kan skyde en genvej med dit EF optik arsenal.

 

Lige nu sidder du og tænker: “Jeg vil da bare optage i 4K DCI og så er det da fedt med EF mount.” Men, - For der er et men... 

Cropfaktor er noget du lige skal tage højde for inden du smider din lækre 50mm på kameraet. Den mindre Pocket 4K model har MFT mount, hvilket betyder at du f.eks. kan smide en speedbooster Ultra 0,71 på, hvilket giver dig en cropfaktor på 1,35. Det betyder, at din 50mm bliver til en 67,5mm.

På Pocket 6K kan du ikke montere en speedbooster, så der har du pludselig en højere cropfaktor på hele 1,69, hvilket laver din 50mm om til en 84,5mm. Så husk at du her får brug for optikker med mindre brændevidde.

 

Hvor mange minutters 6K kan jeg optage på Pocket 6K?

Hvis du vil optage 6K 50p i RAW 3:1 på et CFast kort med plads til 256GB, så har du 8 minutter at gøre godt med. Så tænker du måske, at du jo ikke behøver optage RAW, men jo det gør du faktisk, for det er det eneste format, blackmagic tillader dig at optage 6K i.

 

Heldigvis har vi spandevis af kort på lager og selvfølgelig også lynhurtige og klippestabile SSD diske dedikeret til formålet.

Du kan selv kigge på listen af tilgængelige codecs nedenfor.

 

 

Batteritid

Pocket 6K bruger canons LPE6 batteri og er meget sulten. 42 min på ét batteri er ikke meget og efter et års tid er det nok nærmere 20 min.

Så sørg for at få den rigtige batteriløsning fra starten, som passer til dit behov. Skal du være let og kompakt, så køb en spand hedbox batterier eller et greb med plads til to batterier ad gangen eller en CORE SWX Edge.

 

Til rig-byggeren tilbyder vi små og store V-Mount løsninger i alle prisklasser og kvaliteter.

Vi kan også hjælpe dig med at strømføde andre enheder på dit kamera, såsom audiorecorder, skærm, trådløs sender, streaming encoder osv.

Er det fedt?

Ja det er fedt. Det er hammer hammer fedt og hvis du med vores hjælp forstår at smyge dig forbi ovennævnte observationer, så står du altså forrest i køen, hvad angår kreative muligheder som post reframing og stabilisering, som ellers kun er RED og Sony Venice kunder forundt.

Hvis du er i tvivl, så grib telefonen 3810 5070 og få en snak eller en aftale om at prøve alle mulighederne af i vores demorum.

 

Det nye kamera har samme funktioner som 4K modellen med 13 stops dynamisk rækkevidde, dual native iso op til 25.600 til optagelser i lavt lys. knapper til at tilgå de hyppigst brugte funktioner, 5” touchskærm, indbygget SD/UHS-II eller CFast 2.0 slot for Blackmagic RAW eller ProRes optagelse sammen med USB-C for ekstern optagelse på en disk, EF mount, indbygget mikrofon, Mini XLR input, full HDMI, 3D LUT support, Bluetooth og meget mere.

Hvad følger der med?

I kassen finder du:

  • Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K
  • Lens turret dust cap
  • Camera strap
  • 30W power supply with locking connector and international adapters
  • LP‑E6 battery
  • Welcome booklet
  • DaVinci Resolve Studio activation key

 

Se alle nørde-detaljerne hos Blackmagic her.

 

Arbejd videre og levér dine produktioner til kunderne, selvom uheldet er ude!

Det kan gå ud over dine kunder, hvis tingene ikke spiller og vi VED hvad det koster i tabt arbejde, mistede data og logistik, når udstyret ikke makker ret, - for vi har været der selv!

Stjernholm ProCare aftale = 100% oppetid

Med tilkøb af vores unikke ProCare aftale sørger vi for samme eller tilsvarede lånekamera, hvis dit kamera skal til reparation.

Du får også 3 års ubegrænset og prioriteret telefonsupport alle hverdage 9-17

På den måde er din produktivitet sikret med meget lille nedetid, uanset hvad!

Ring på 3810 5070 og hør mere om mulighederne.


DaVinci ReSolve Studio (den store version) 

....følger GRATIS med Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K...

Verdensklasse colorgrading, editor og lydmix med samarbejdsfunktioner. Postproduction anno 2019

Verdens bedste videoeditor og colorgrading værktøj!

- Inkl GRATIS opdateringer (Ikke noget med månedlige/årlige subscriptions)


DaVinci Resolve Studio er  er den mest intuitive og komplette video platform, til alle der er seriøse med Colorgrading, EDIT, VFX m.m.

Læs mere om DaVinci Resolve løsninger her


Læs mere om kameraløsninger og muligheder her

 

Physical Specifications

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

 

 


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.