Digitaliseringsagenda fører til videostudie løsning fra Stjernholm & Co.

Digitaliseringsagenda fører til videostudie løsning fra Stjernholm & Co.
Hovmand er en virksomhed, der længe har haft digitalisering som en vigtig agenda. Derfor var ideen omkring et internt videostudie allerede på tegnebrættet, inden pandemien ramte. Den betød dog, at et videostudie med top udstyr hurtigt blev etableret hos Hovmand.

Virksomheden er baseret i Køge med omkring 60 ansatte, som producerer specialiserede løftevogne til produktionsvirksomheder.

Der sælges til kunder over hele verden og Hovmand har deres eget net af sælgere i Danmark og en lokal salgsafdeling i Tyskland.

Løftevognene sælges bl.a. til medicinalindustrien og vognene kan specialiseres helt efter kundens ønske. Hovmand er markedsførende indenfor denne meget specialiserede niche.Hovmand har fået arkitektonisk hjælp fra Claus Ziir til deres studio

Planlægning for fremtiden og nye kommunikationsbehov

Cecilie Saltoft Sørensen er projektleder hos Hovmand, men også initiativtager og ansvarlig for studiet, både i hele projekteringsfasen og nu, hvor studiet er færdigbygget og operationsdygtigt.

”Planlægningen begyndte allerede i efteråret 2019, og da COVID-19 kom, så fik vi endnu mere travlt med at få bygget et studie. Da vi nåede sommeren 2020, så havde Søren Hovmand, som er ejer og CEO, og jeg udtænkt en plan.

Det var ikke nok for os at sidde i et Teams univers. Vi skulle have et studie, hvor vi kunne præsentere produkter, og vi kunne fremstå med vores brand, logo og en videoprofil, der lå i forlængelse af det professionelle setup, som vi har i vores produkter og markedsføring. Vi skulle være genkendelige!!” 

Hovmand startede med at lave et prototype studie, for at få erfaring og indblik i, hvad det fremtidige studie skulle kunne håndtere, både på det tekniske og æstetiske plan. Det blev gennemført med mobiltelefoner og gratis software, netop fordi det blot var et erfaringsgrundlag.

Opbygning og kreativt design af studiet

Med krav til de rette branding og genkendelseværdier, blev professionelle kræfter og viden kaldt til for at få bygget og udstyret det endelige studie.

Studiet blev bygget med design og arkitektonisk hjælp fra Claus Zier, som bl.a. har lavet studiedesign for TV-Avisen. Studiet blev bygget i en del af den lange fordeler gang, som der i Hovmands domicil i Køge.

Hovmand tog en god research på nettet, og det stod hurtigt klart, at Stjernholm & Co var de rigtige at kontakte omkring udstyr.

”I Stjernholm & Co fandt vi en virksomhed, der kunne hjælpe os med hele pakken. De har rådgivet omkring, hvad der var det nødvendige og rigtige udstyr til de behov, som vi havde omkring studiet. En samarbejdspartner, som vi har tillid til og som har forståelse omkring at få budgettet til at passe med forventninger og formål. Efter at studieudstyret var leveret og installeret, så har de også været her nogle dage og forklaret, hvordan vi får gode resultater i studiet med udstyret. Det har jeg og tre andre kollegaer deltaget i. Det har i det hele taget været et super godt samarbejde.”

Teknikken i studiet er tilpasset det ønskede workflow

Studiet er ca. 70 kvm med god lofthøjde, så lamper og lys ikke hænger i vejen for kameraskud og vinkler.Det er P200 fra Birddog der er blevet sat op hos Hovmand. I studiet er der valgt en æstetisk løsning med træplader, trælister og stålrammer, så studiet fremstår flot og i harmoni med Hovmands profil. Centralt er en oval vært pult med Hovmands logo og bag den en 65 tommer skærm, hvor der vises billeder, præsentation og info. 

Foran pulten er der god plads til at placere Hovmands løftevogne, når teknikken på vognene skal afprøves og fremvises. Udstyret leveret af Stjernholm & Co er bl.a. Birddog robot kameraer som via NDI får strøm og remote og leverer HD videosignaler ind i en vMix software løsning på en kraftig vMix mainframe computer. 

Afviklingen sker via to custom programmerede Skaarhoj remote paneler, et stort og et mindre. Det skaber overblik og sikrer at alle relevante faciliteter for både robotkameraer og afvikling er samlet enkelt og tilgængelige efter præcis det produktionsworklow der passer til Hovmand’s krav og behov.

På lydsiden er der Sennheiser trådløse lavalier mikrofoner med bodypacks og rackmonterede modtagere, som er forbundet til via et audiointerface til vMix mainframe’en. 

Fleksibilitet skaber flere produktioner end forventet

Det vigtigste formål med videostudiet er webinar og streaming produktioner, som Hovmand bl.a. bruger til online møder både med deres forhandlere og deres kunder.

Desuden optager Hovmand også mange informationsvideoer omkring deres produkter og disse bliver bl.a. brugt til at lægge op på hjemmesiden.

”Studiet giver os rigtig mange fordele. Det vigtigste er selvfølgelig, at vores sælgere kan have meget mere kontakt med vores kunder. Det betyder en effektivisering og en omkostningsbesparelse, men det samtidig med, at kundekontakten faktisk bliver større. Vores sælgere kører selvfølgelig stadig ud og besøger, studiet er et vigtigt supplement. For vores projektafdeling, som har kontakt med vores store kunder over hele verden, der betyder det alverden at stå her i dette studie, frem for at sidde på en simpel webcam løsning.

Det profilerer virksomheden på en professionel måde. Vi bruger også studiet som online platform, når vi jævnligt har interne møder vores salgsteam i München. Vi kommer i det hele taget til at bruge studiet til langt flere ting, end vi først havde regnet med.”

Undervisning, supportaftale og coaching skaber tryghed både foran og bagved teknikkenHos Hovmand har de brugt en Rack Fusion Live fra Skaarhoj

Hovmand er gået seriøst til det nye studie tiltag, ikke bare omkring studieindretning og udstyr.

Stjernholm & Co har instrueret og uddannet fire medarbejdere fra Hovmand til at betjene og være kreative omkring udstyr og videoproduktioner. 

Når vMix softwaren bruges, er en af de fire typisk med i studiet og fungere som producer på produktionen. Stjernholm & Co har også leveret en supplerende, mindre løsning, som består af en Black Magic Atem og et Skaarhoj panel. Det bruges, når en sælger eller anden medarbejder skal benytte studiet alene til en mere simpel produktion, eksempelvis at forklare kunden en funktionalitet på løftevognen; også i det lille setup kan der skiftes mellem de to kameraer i nogle faste indstillinger.

”Når vi kræver af vores medarbejdere, at de skal have et virke i studiet, så bliver vi nødt til at klæde dem ordentligt på. Derfor har vi gennemført en del træning, for at medarbejderne skal føle sig sikre og trygge, når de står foran kameraet. Rie Helmer, som er en kendt TV-personlighed, har vi hyret som coach. Bl.a. med fokus på, hvordan vi står, hvordan vi udtrykker os med vores ansigt og hvordan vi virker tillidsfulde foran kameraet. Så vi går meget seriøst til værks her hos Hovmand.”


Tag en uforpligtende snak med os hos Stjernholm & Co., hvis du går i tankerne om et studio eller hvis du vil have tweaket det setup du allerede har - Kontakt os på 3810 5070 eller send os en mail - så ringer vi dig op.


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.