Mac Studio tilfører hidtil usete kræfter til videoproduktionen

Mac Studio tilfører hidtil usete kræfter til videoproduktionen

Hører du lige som os, til den type der hele tiden udfordres og ønsker at skubbe grænserne for din professionelle kreativitet i videoproduktionen og VFX arbejdet ? - Så er den nye Mac Studio med de rette konfigurationer en professionel motor du ikke kan komme udenom.

Revolutionerende ydeevne og design

Den nye Mac Studio er baseret på Apples seneste generation M1 Max - og nu også nyeste og ekstremt højtydende M1 Ultra processor. 

Hvert eneste element i Mac Studio er udviklet til at optimere ydeevnen fra M1 Max og M1 Ultra, hvilket resulterer i kræfter og muligheder som aldrig før set i en formfaktor, du blot kan have stående på dit arbejdsbord.

Men trods sin kompakte størrelse og helt unikke og ekstremt lydsvage kølingssystem, er der tale om ydelser og muskelkraft til de allermest krævende opgaver i den kreative videoproduktion, som vi ikke tidligere har set før. Heller ikke når det gælder “storebror” Mac Pro.

Banebrydende kraftudfoldelse med M1 Max og M1 Ultra

Med Mac Studio udstyret med enten M1 Max eller M1 Ultra, får du en motor de næste mange år med en helt exceptionel CPU- og GPU-ydeevne, mere samlet hukommelse end nogen anden Mac samt funktioner og muligheder, som ingen anden stationær computer kan præstere. 

Med M1 Max løfter du dine kreative arbejdsprocesser til nye højder, og hvis du vil have endnu mere frihed og styrke til kreativiteten hedder det Mac Studio med M1 Ultra processor.

M1 Ultra bygger videre på M1 Max og indeholder den helt nye UltraFusion-arkitektur, som forbinder halvlederbrikkerne i to M1 Max-chips, så der oprettes et SoC (system on a chip).

Med den nye M1 Ultra processor er der tale om det næste kvantespring for Apples processorer – en hidtil uhørt og imponerende ydeevne der både vil spare dig for oceaner af ventetider og ikke mindst giver dig friheder i din kreativitet som du aldrig har oplevet før.

De rette konfigurationer skaber endnu mere frihed i video produktionen

Baseret på hvilke konfigurationer vi sammen finder ud af er de rigtige til dine behov og professionelle video- og redigeringsarbejde, vil der være masser af saft og kraft til at få arbejdet gjort til tiden, når der også arbejdes med de stramme deadlines i det daglige.

Mac Studio konfigureret med en M1 Max processor kan give:
 • Op til 2,5 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27" iMac med 10-core-processor.

 • Op til 50 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med 16-core Xeon-processor.

 • Op til 3,4 gange hurtigere grafisk ydeevne end 27" iMac og mere end 3 gange hurtigere end Mac Pro med dens mest populære grafikkort.

 • Op til 7,5 gange hurtigere end 27" iMac og op til 3,7 gange hurtigere end 16-core Mac Pro ved transkodning af video.

 

Mac Studio konfigureret med en M1 Ultra processor kan give
 • Op til 3,8 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27" iMac med 10-core-processor.

 • Op til 90 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med 16-core Xeon-processor.

 • Op til 60 procent hurtigere CPU-ydeevne end 28-core Mac Pro.

 • Op til 4,5 gange hurtigere grafisk ydeevne end 27" iMac og op til til 80 procent hurtigere end det hurtigste Mac-grafikkort, der kan fås i dag.

 • Op til 12 gange hurtigere end 27" iMac og op til 5,6 gange hurtigere end 28-core Mac Pro ved transkodning af video.

For de mest grafiktunge behov såsom VFX arbejde, 3D-renderinger og komplekse billedbehandlinger har M1 Ultra en 64-core GPU (otte gange så stor som M1). M1 Ultras 64-core GPU giver en hurtigere ydeevne end selv den mest avancerede GPU, der er tilgængelig til PC, og bruger samtidigt 200 færre watt.

Mac Studio med M1 Ultra kan bl.a. leveres i en konfigureres med 128 GB samlet hukommelse. Sammenlignet med de mest kraftfulde grafikkort til PC, der højst kan byde på 48 GB, er der ikke noget, der kan hamle op med M1 Ultras grafiske hukommelse, når det kommer til at understøtte enorme, GPU-tunge opgaver, for eksempel i arbejdet med ekstrem 3D-geometri og renderingen af store scener. 

Er du i tvivl om hvilke konfigurationer som er de rette til dine opgaver og produktionskrav nu og fremover? - Så giv os et ring på 3810 5070 eller skriv på sales@stjernholmco.dk

 

Op til 18x 8K ProRes 422 - Dedikeret ultrastærk medieprocessor til den krævende videoproduktion

Mac Studio med M1 Ultra processor giver dig i redigeringen mulighed for at afspille op til 18 videostreams i 8K ProRes 422-kvalitet – det er der ganske enkelt ingen anden computer i verden, der kan - Men nu er det altså en realitet som giver dig hidtil uhørt kreativ friheder.

Mac Studio sprænger også grænserne for grafikhukommelse på en stationær computer. Den kan konfigureres med op til 64 GB samlet hukommelse med M1 Max og op til 128 GB samlet hukommelse på systemer med M1 Ultra.

Eftersom det stærkeste grafikkort, der kan fås i dag til professionelle arbejdsstationer, kun har 48 GB videohukommelse, gør det en kæmpe forskel at have denne enorme mængde hukommelse til rådighed, når der arbejdes på krævende redigeringer og VFX opgaver. 

Mac Studio er bl.a. også udstyret med en SSD disk der leverer en ydeevne på op til 7,4 GB/s og kan konfigureres med en kapacitet på op til 8 TB. Det giver dig de helt rigtige betingelser og ydeevner til at arbejde gnidningsfrit og effektivt med de helt store projekter.

Brug for mere plads, redigeringssamarbejde- eller adgang til til at gemme eksternt med lynets hast?

Trods muligheden for en konfiguration med 8TB SSD internt i Mac Studio, er der stadig ganske mange gode grunde til man også har behov for mere plads eller adgang til lynhurtig storage i det daglige videoarbejde.

Vi er eksperter i de rette og gennemtestede storage løsninger til videoproduktionen og andre typer tung eller følsom mediehåndtering, udfra jeres ambitioner og med respekt for jeres dyrebare tid og data.

Drag nytte af al vores viden. Det kan hjælpe dig til at sikre, du får den rette storageløsning til rette formål, - med respekt for dine unikke og værdifulde data.

Harddiske er ikke skabt ens. Vi er kræsne, for dit arbejdes skyld! - Læs mere her

Spar din kreative tid og giv os et ring på 3810 5070

 

 

Hurtig adgang til relevante tilslutningsmuligheder

Når det kommer til tilslutninger er Mac Studio udstyret med alt hvad vi kan ønske til det stationære setup, - og stadig med mulighed for hurtigt og ad hoc at kunne tilslutte løse diske, eller andre enheder - og selvfølgelig en SD kortplads på fronten, så du let og hurtigt kan importere video og mediafiler ind i produktionen.

På fronten er der yderligere to USB-C-porte – på M1 Max understøtter de 10 Gb/s USB 3, og på M1 Ultra er disse Thunderbolt 4 porte som understøtter 40 Gb/s.

 

På bagsiden af Mac Studio findes der fire Thunderbolt 4-porte til tilslutning af skærme og højtydende enheder, en 10 GB Ethernet-port (standard på Mac Studio), to USB-A-porte, en HDMI-port og et professionelt jackstik til lyd, så der kan tilsluttes hovedtelefoner eller eksterne aktive højttalere. Der er desuden indbygget Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0.

 

 

Arbejd på op til 5 skærme... på samme tid

Når der arbejdes professionelt i redigeringen, med VFX arbejdet eller colorgradingen er der masser af muligheder for brugen af flere skærme med Mac Studio. Mac Studio understøtter adskillige skærme på én gang – op til fire 6K Pro Display XDR-skærme samt et 4K TV – med power nok til at vise næsten 90 millioner pixels.

NYHED! - 27" Apple Studio Display 

Samtidig med introduktionen af Mac Studio er der nu også kommet et nyt 27" Apple Studio Display. En "lillebror" til den professionelle 32" Pro XDR skærm - Den kan du se mere om her

Hvad er det værd at investere i Mac Studio Stjernholm Edition? 

Mac Studio Stjernholm Edition er en effektiv og ikke mindst kosteffektiv løsning, der mangedobler hastigheden på arbejdet og derved frigiver tid og resourcer til mere kreativitet og bedre resultater på kortere tid på den mest elegante måde! 

Da computeren er en så central komponent indenfor skabelse af high-res medieindhold, audio, video, compositing, colorgrading, VFX, 3D arbejde, programmering og videnskabelig computing, skal naturligvis se investeringen i den slags produktivitet over en længere periode.

Husk, hver dag en Mac Studio hjælper med at slippe kreativiteten fri og opnå mere, giver det ekstra værdi til din virksomhed.

Hvis du arbejder med de tunge opgaver, eller i tunge formater - kan en hurtigere workstation f.eks betyde at: 

 • Du får mere kreativ tid
 • Du ikke behøver at gå så meget på kompromis p.g.a tidsnød.
 • Du kan lade kreativiteten flyde og eksperimentere mere
 • Lave bedre resultater på kortere tid
 • Du kan nå at hente ungerne hver dag
 • Hurtigere levere renders til godkendelse
 • Slipper for proxy workflows
 • Kan arbejde direkte med RAW video

 

Se også mere om: Langtidsarkivering af videoproduktioner på harddiske?... eller LTO?

 

 

 

Hvad skaber dit vigtigste værktøj for dig af værdi?

Mac Studio er ligesom en Mac Pro den type workstation man anser som en langtidsinvestering. Statistisk set er de typisk fast kørende i produktionen i 5 til 7 år. Altså en investering der hele tiden skaber værdi for virksomheden og som skal kunne tilpasses, udvides og konfigureres til de krav og workflows der kræves og forventes.

En investering i Mac Studio starter fra bare kr. 450,- 

Det kan være en fordel med leasingfinansiering...

Med finansiel leasing betaler du for maskinen i takt med at du bruger den, i modsætning til f.eks husleje, hvor at du ikke kommer til at eje.

Hver ydelse kan straksafskrives i regnskabet som du gør det med husleje og andre drift omkostninger.

Ved aftalens udløb køber du maskinen for et aftalt beløb. Du kan også få medfinansieret serviceaftale, så du altid har support og er kørende med installeret og leveret låneudstyr sat til rådighed, hvis uheldet er ude.

Det er professionel service der virker når det gælder! - og vi laver selvfølgelig al papirarbejdet for dig.

Fra bare ca. kr. 450,- pr. måned/36 mdr. (leasingfinasiering) er du i gang med at spare tid og får løftet effektivitet og kreativitet til nye højder.

 

Hvorfor skal du investere i Mac Studio hos Stjernholm & Co?

To ord:  Ekspert viden & Stjernholm ProCare support!

Vi tester og afprøver hele tiden ydelser og nye konfigurationer i kombination med et utal af perifert tilbehør og udstyr. Det er med til at sikrer at de løsninger vi leverer, rent faktisk yder og fungerer som du forventer. Vi rådgiver i din unikke sammenhæng, og lever af langvarige tætte kunde relationer.  Vi leverer hele den verden af løsninger og produkter der passer i og omkring dine unikke, professionelle behov.

Vi ved ganske enkelt hvad det vil sige at have en deadline, og vores serviceprodukter er derfor 100% tilpasset den professionelle virkelighed. Vi tester altid produkterne med virkelighedens behov i mente, så vi kan fortælle dig præcis hvad du får ud af din investering. 20 år indenfor post production, gør at vi kender udfordringerne.

Kontakt os på 3810 5070 eller sales@stjernholmco.dk, hvis du vil vide mere om mulighederne med Mac Studio til din videoproduktion eller måske bare vil være en af de første i demorummet, når den lander.

Vil du ringes op af vores eksperter i Post produktion og snakke konfigurationer ? Så klik her og udfyld formularen.


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.