Robust ingest løsning med Softron MovieRecorder

Robust ingest løsning med Softron MovieRecorder

Avanceret optagelse (ingest) og afspilning (playout) af video er klippestabilt med Softron software

Softron har lavet videosoftware på Mac platformen i snart en menneskealder, og det kan mærkes på stabiliten og ydeevne!

Det er ikke lang tid siden, at man brugte en computer pr. kanal HD video, men i dag er det med softrons systemer helt fint at optage 8 eller flere HD kanaler direkte på en Mac Pro, og vel og mærke gøre det i ugevis uden en eneste tabt frame.  Den robuste Movierecorder software udnytter hvert et hjørne af computersystemet, og sikrer på den måde ultrastabil ingest.

 

Med M62 løsningen får du en utrolig fleksibilitet til f.eks OB vognen eller event produktion, hvor du på en enkelt Mac Pro, er i stand til at ingeste 6 HD kanaler samtidig med at du afvikler to kanaler via Softrons On The Air software.

Se hvordan Xtrem Productions bruger M62 i OB sammenhæng i denne video:

Hvorfor er computerbaseret ingest smart?

Når du optager video direkte til harddisk med Movierecorder, kan du ingeste op til 16 kanaler på samme tid, på en enkel Mac pro (antal afhænger af format og optage format).  Fordelene er mange i forhold til f.eks en almindelig harddisk recorder.

Her er nogen af fordelene:
  • Start med at klippe i optagelsen, MENS der optages! (edit-while-ingest)
  • Anvend avanceret navngivning af optagelserne
  • Tidsstyring af optagelser
  • Loop optagelse til f.eks replays eller forsinket transmission
  • Optagelse i flere forskellige formater samtidig til flere forskellige destinationer på samme tid
  • Fjernbetjent optagelse og overvågning af optagelserne
  • Lynhurtige workflows bliver mulige, da media ikke skal kopieres og synkroniseres
Eksempler på anvendelsesmuligheder:

Hurtig Multicam optagelse

Optagelse i flere forskellige formater – samtidig

Eventproduktion

Tidsforskydning (f.eks forsinkelse af live programmer)

Replay

Highlight redigering

Digitalisering af store mængder video

Backup optagelse i f.eks OBvogn

Hvor lidt fylder udstyret?

En MacMini 2018 computer er utroligt kompakt, og kan derfor nemt finde vej ind i mobile opstillinger.  Den kan stå som den er, eller rackmonteres ved hjælp af et rackmount kit.  Man kan også benytte en iMac Pro eller iMac, naturligvis afhængigt af hvor mange muskler der er brug for. Softron tilbyder I/O hardware i flere konfigurationer (M44, M62 og M80) der fylder ganske lidt.Hardwaren kan også monteres i et thunderbolt chassis, eller i en af de smarte MacRack rackmonteringsløsninger fra Sonnet.

Er det stabilt?

Vi har ekstremt gode erfaringer med stabiliteten i Movierecorder 3 softwaren, der er 64 bit fra ende til anden, og med indbygget codec support.  Vi har gennemført en lang række praktiske test igennem mange uger, hvor systemet har ingestet 8 kanalers HD video i ProRes 422 format med en M80 i døgndrift, uden en eneste droppet frame eller hik.  At dette kan lade sig gøre, og med dette niveau af stabilitet, gør løsningen til det helt rigtige valg til rigtig mange applikationer hvor avanceret ingest ønskes.

Kan Movierecorder styres fra andre applikationer?

Vi troede aldrig at du ville spørge! ;-)   Ja. Du kan have movierecoder installeret på alle de computere du vil på netværket, – og bruge programmet som remote kontrol af en licenseret udgave af programmet.  Herudover kan næsten alle funktioner tilgås via REST API, der muliggør at andre programmer eller enheder kan fjernstyre programmet.  Man kan også benytte et helt almindeligt webinterface og fjernstyre Movierecorder fra den anden side af planeten hvis det skulle være!  Softron laver også en GPI Commander boks med USB interface, der ligeledes kan bruges til at fjernstyre softwaren via traditionel GPI kontrol.

Hvad koster MovieRecorder?

MovieRecorder koster ca 7.200 pr kanal.  Afhængigt af hvilke formater der ønskes understøttet, kan det være at du også har brug for en Pro Codecs option til ca 5.000 pr. kanal.  Dog skal det tilføjes, at hvis man køber en bundle som f.eks M80, så skal man kun købe en Pro Codecs option der dækker alle 8 kanaler, og hvis man køber en bundle får man både hardware og software til en langt lavere pris.

 

Licenser kan være flydende eller leveres på en dongle, afhængigt af behov.

Kontakt os på 3810 5070 og aftal en demo.

Det er selvfølgelig også muligt at prøve et system!Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.