Videostudie og livestreaming får essentiel rolle hos industrivirksomheden Fomaco

Videostudie og livestreaming får essentiel rolle hos industrivirksomheden Fomaco
 
Fomaco er en industrivirksomhed i Køge, som leverer injektionsmaskiner til fødevare industrien, maskiner, som bliver solgt over hele verden. Firmaet har omkring 100 ansatte, og distributør aftaler i over 80 lande. Ud over lokationen i Køge er der også faciliteter i Kina, England, Frankrig og Belgien. Fomaco er startet i 1976.

Covid-19 restriktioner ændrede salgs- og kommunikationsstrategien fra rejser og mobiltelefoner til professionel livestreaming og videoproduktion.

Da pandemien ramte i 2020, var der mange aktiviteter hos firmaet, som blev lukket ned. Det var svært at rejse ud til kunder og forhandlere og service omkring installering, implementering og oplæring i betjening af Fomaco’s maskiner blev også besværliggjort af restriktionerne.

Michael Nyborg er marketingschef hos Fomaco, og han udtaler:
“Da corona begyndte og verden lukkede ned, da så vi på hinanden og sagde, hvad gør vi nu? Vi tog i hast et initiativ omkring videoproduktion og streaming; i starten kørte vi med tre mobiltelefoner, men ikke med min billigelse.

Det kørte nogle måneder med masser af problemer, og så blev man klar over i direktionen, at jeg havde ret. Vi skulle op i en anden kvalitet.”

Michael Nyborg har tidligere været ansat i musik branchen, og pga. sin tekniske kunnen fik han til opgave at finde en samarbejdspartner til at få etableret et videostudie med det rigtige udstyr. Ud fra sit kendskab til branchen valgte han Stjernholm & Co som samarbejdspartner.

 


“Stjernholm & Co har løftet opgaven fuldstændig, som jeg havde forventet. Jeg indhentede også et andet tilbud og de to var meget lig hinanden, både i pris og valg af udstyr. Jeg valgte ud fra, at Stjernholm er mere specialiseret indenfor video, og jeg viste jo også, at de havde nogle gode kapaciteter siddende, som både kan installere og vejlede os omkring udstyret. Jeg følte mig meget tryg ved at bruge Stjernholm & Co.” 

Få ubenyttede kvadratmetre blev til et gennemført afviklingsstudie

Studiet er etableret umiddelbart ved siden af et stort demorum, hvor mange af Fomaco’s maskiner står opstillet i funktionsdygtige udgaver.

Studiet er ca. 15 kvm, beklædt med fine trælister, der også giver en kontrolleret akustik. Her er der opstillet et bord, hvor skærme og en kraftig Stjernholm custom laptop med vMix afviklingsplatformen installeret. Kameraløsningen er ud fra Fomacos behov baseret på to robotkameraer fra BirdDog og et håndholdt 4K videokamera fra Panasonic.

De er suppleret af en lysløsning Ledgo med fire lamper og lydkanalerne kommer fra tre trådløse Sennheiser G4 modtagere, hvortil der er kropsbårne sendere med lavalier mikrofoner. To af de trådløse modtagerne er fast monteret i et rackskab, mens den tredje er transportabel og kan placeres på eksempelvis Panasonic videokameraet.

Udvikling og support af produktion workflows

Michael fortæller, at Stjernholm & Co ikke blot har hjulpet med vejledning, både omkring betjening af udstyret, men også nogle generelle retningslinjer omkring, hvordan det rette lys sættes, billedeskud og i det hele taget omkring, hvordan en produktion forberedes og udføres.

Hurtigt har Michael fundet ud af lave en skitse, en drejebog til den enkelte produktion, og i denne plan lægges mange preset skift ind i vMix platformen, skift, der i de fleste tilfælde styres af Skaarhoj remoten.

“vMix er central i hele setuppet og vi havde en del møder med Stjernholm & Co, hvor vi gik igennem de løsninger, der kunne være aktuelt i denne sammenhæng bl.a. omkring, hvad skal vi bruge video til og hvilken platform skal vi streame ud på. For os var det primært LinkedIN, Zoom, Teams, YouTube, Vimeo.” 

Reklamevideoer og salgstræning til over 80 lande

Michael har lige lavet en ny marketing plan, og her indgår i hvert fald tolv reklamefilm om året, som skal produceres. 
“Det oprindelige formål med video studiet var som et promotion værktøj, at komme online ud til vores kunder og producere video selv til typisk at lægge på Linkin og vores hjemmeside. Vi kommer også til at have online salgstræning en gang hvert kvartal. Her inviterer vi salgspersonale fra 81 lande til at deltage.

Tidligere fløj vi jo ud til dem, så det bliver på en helt anden og mere effektiv måde, vi kan jo møde mange flere samtidig med streaming fra vores video studie. Vi kommer også til at tage kamera og lysudstyr med ud til kunder for at lave video af de færdige installationer af Fomaco maskiner.

Når vi skal på messer i fremtiden, så tager vi også hele setuppet med og så livestreamer vi fra vores messestand. Så vi har fået gode transportkasser og flightcases til alt udstyret fra Stjernholm, så de scenarier er tænkt med ind i udstyrspakken.”

Investeringen har skabt flere tiltag og nye muligheder end planlagt fra start

Videoløsningen bliver også brugt til andre opgaver, som i første omgang ikke var tænkt ind i produktionsflowet. Nu bliver der også lavet service træning i maskinerne ved hjælp af videoudstyret, og med udstyret kan der zoomes helt ind på den mindste detalje på Fomaco maskinerne. Videoudstyret vil også blive brugt til de kunder, der vil have test af udstyr, inden det bliver afsendt fra fabrikken. 

“Det betyder også, at Fomaco nu kan styre, hvad og hvornår der bliver produceret. Bl.a. når der bliver lavet træningsvideoer er det yderst vigtigt, at der er dybt kendskab til de meget specialiserede maskiner og funktionaliteten på dem. Det gør det lettere at producere de rigtige skud, fordi Fomaco har en direkte styring af, hvad der skal formidles. Det her studie er lavet ud af et corona dilemma, men når corona er overstået, så kommer vi ikke til at skalere ned på aktiviteten i studie, snarere tværtimod.”

Direktionen i Fomaco var meget glade, da de dels så studie og udstyr, men også de produktioner, som der kommer ud af den gode indsats. De udtaler, at nu er Fomaco kommet i superligaen mht. videoproduktion.


Tag en uforpligtende snak med vores studie- og livestreaming eksperter os hos Stjernholm & Co., hvis du går i tankerne om Livestreaming / studieløsning eller søger rådgivning og tilpasning til jeres eksisterende setup.

Kontakt os på 3810 5070 eller send os en mail - så ringer vi dig op.


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.