Video installationer - Et enkelt ethernet kabel kan gøre det hele…

Video installationer - Et enkelt ethernet kabel kan gøre det hele…

Network Device Interface - Næste generation video installation

Network Device Interface, forkortet NDI®, er IP video teknologi udviklet af NewTek, Inc. lanceret tilbage i 2015. IP video er kommet langt de seneste år, ikke mindst grundet NDI.

Hidtil har traditionel installation, opsætning og håndtering af flere kameraer og videokilder været meget omkostningstungt og omfangsrigt. Det skyldes bl.a. mange specifikke krav til kabeltræk og begrænsninger i f.eks kabellængder, billedformater samt udfordringerne ved at skulle fejlsøge mellem de mange led.

NDI er KUN éet netværkskabel til det hele… 

Med brugen af NDI løsninger er man reduceret til kun éet enkelt kabel i hele infrastrukturen. 

Desuden fungerer NDI plug-and-play, således at der ikke kræves lang og teknisk konfiguration for at få kameraet op at køre.

Det giver samtidig en helt uhørt fleksibilitet der skaber uanede muligheder.

Med NDI kan f.eks. PTZ robotkameraer nu bruges i videoproduktion og installationer med blot ét enkelt tilsluttet netværkskabel. 

Gennem dette kabel fødes kameraet med strøm, tillader kommandoer til at styre kameraet, og sende videosignalet fra kameraet. Intet mindre end revolutionerende. 

Samme kilde til flere destinationer samtidigt

En af de andre store fordele med NDI er at det ikke er begrænset til point-to-point, men i stedet kan én kilde sagtens leveres til flere destinationer, og en enhed kan både modtage og sende signaler - man er altså ikke begrænset af at der skal ét kabel til hvert signal. 

Et event, hvor der både produceres IMAG og til broadcast, kan i praksis deles om de samme kamera-kilder, blot ved at være tilsluttet samme lokale netværk, uden behov for en masse ekstra infrastruktur såsom video-distributioner, splittere, m.m. 

Hvornår skal du tænke NDI løsninger?

NDI løsninger er helt ideelt til bl.a. AV installationer, live produktions, postproduktion miljøer, og meget mere. Der er mange fordele ved NDI og IP video kontra brug af traditionelle videosignaler. 

Skal du lave webstreaming og- eller broadcast ? - Læs mere: NDI løsninger kan tilpasses alle behov...

Installation og fejlmulighederne kan reduceres til et minimum med de rigtige løsninger og den rette rådgivning.

NDI danner rammerne for den nye generation af installationer, som vil gøre selve installationen mere simpel, da antallet af kabeltræk kan reduceres til det halve - eller i nogle scenarier endda endnu mere!

 

Hvis man tænker på tidsforbruget på at lave kabelføring, og evt. fejlsøgning på kabler der ikke virker. Antallet af fejlmuligheder er drastisk reduceret, da alle signaler transporteres over samme kabel. 

Til gengæld skal man have styr på netværket. Men her har NDI igen masser af fordele som gør, at man skal gøre rigtigt meget forkert før at det ikke virker.

Så snart en ny enhed, fx et robotkamera, tilsluttes netværket registreres NDI kilden automatisk på netværket og der er ikke behov for at man skal kunne huske IP adresser eller lignende, da de automatisk kan opdages af NDI consumers såsom live streaming software.

 

Vidste du f.eks. at programmer som Skype og OBS også har integreret NDI? 

Du kan altså med nyeste version af Skype vælge mellem alle tilgængelig NDI enheder på dit lokale netværk, som var det et webcam der var tilsluttet din computer!

NDI kilder kan let monitoreres ved at benytte software såsom NDI monitor, som er en uundværligt utility når man benytter NDI løsninger.

Workflowet med at konfigurere kameraer er altså simplificeret væsentligt, kontra traditionelle installationer, da fx robotkameraer der bruges via NDI er plug-n-play.

NDI teknologi er ikke kun brugbart til live produktion. NDI har også sin berettigelse til bl.a. AV installationer og til post-produktion miljøer. 

 

Hos Stjernholm & Co. følger vi udviklingen inden for NDI tæt, og vi projekterer og rådgiver om alt indenfor NDI:
  • Ingest af video-kilder til NDI
  • Konvertering af AES67 (herunder Dante) til NDI lyd-kilde
  • Routing af NDI signaler
  • Grafik afviklings-applikationer
  • Anbefalet netværks-infrastruktur

Og meget meget mere...

Overvejer I at udforske NDI og potentielt migrere over til et setup baseret på NDI? 

Så er der nogle best practices og genveje som gør, at du løbende kan udskifte jeres traditionelle video-enheder til NDI-enheder. 

Vi kan også hjælpe jer hele vejen igennem den komplette proces fra idé til installation. Vores rådgivere er dybt nede i al teorien og praktikken bag NDI og IP video til alle formål. 

Det gælder ikke mindst også den nødvendige IT infrastruktur. Det gør at I ikke behøver at bruge unødig tid og omkostninger på at sætte jer ind i alle koncepter og faciliteter på forhånd.

 

Se mere om NDI til Broadcast med de rette løsninger...

Kontakt os på 3810 5070 og få en snak om mulighederne eller en aftale om et uforpligtende møde med vores NDI specialister.

Der er et hav af NDI software applikationer på markedet til både Mac og PC, både gratis og betalte.

Vi har samlet nogle af de software applikationer vi anbefaler og arbejder med til daglig til professionelle NDI løsninger og installationer:

 

Stjernholm & Co. er også eneste autoriseret integrator af Gallery Sienna i Danmark.

Undgå faldgruber eller unødig tidspilde med den rette sparring hele vejen...

Du kan få hjælp af os til hele processen om optimering af jeres setup fra start til slut. Vi tager også hånd om, og tør godt at tale om de udfordringer der kan dukke op på vejen.

Ring til os på 3810 5070 og få en snak om alle mulighederne eller aftale om et uforpligtende møde med vores NDI eksperter.

Du kan også sende en mail direkte til sales@stjernholmco.dk - Så ringer vi til dig!

- Det kan sikre at I kommer rigtig fra start og sikkert i mål med alt lige fra installation, serviceaftaler og vedligehold samt evt. finansieringsmuligheder.
 

Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.