Undervisningsministeriet løfter deres videoformidling med komplette studieløsninger

Undervisningsministeriet løfter deres videoformidling med komplette studieløsninger


Ambitioner om bedre og mere professionel formidling via video og live transmission.

 

Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring har siden 2010 brugt videokonference udstyr, men i en ret simpel form.

Typisk har det været i forbindelse med webinar, henvendt til uddannelsessektoren, til forældre og til de unge, bl.a. på det medie, som hedder E-vejledning, hvor styrelsen blev landsdækkende via en webinar-løsning. 

Da Covid 19 epidemien brød ud, satte det et øget pres på hele webinar-løsningen, og det blev hurtigt besluttet at opdatere udstyr og faciliteter for at give en bedre og mere professionel formidling, udtryk og profil på ministeriet og styrelse. 

Morten Bjerregaard er IT konsulent og ansvarlig for udstyret på styrelsen, og han fik tidligt i pandemi forløbet lov til at komme med et bud på et mobilt videostudie, som både kunne bruges i et rum i styrelsen, men som også hurtigt kunne pakkes ned og bruges mobilt der, hvor der nu var behov. 

 

 

Morten fik økonomiske midler til, at der kunne tænkes mere professionelt omkring udstyret. Planen var nu ikke ”bare” et studie til webinar, men også faciliteter, hvor der kunne produceres videoinformation fra ministeriet i en større og mere professionel skala. Morten havde bl.a. fokus på udstyr fra Blackmagic, og lidt research førte til, at han henvendte sig til Stjernholm & Co for både at få hjælp, rådgivning og i sidste ende investere i de rette løsninger og udstyr.

Krav til løsninger og worksflows med flad indlæringskurve og uden flaskehalse.

”Vi var ude sammen i Stjernholms demofaciliteter, hvor vi blev præsenteret for nogle forskellige løsningsmodeller, fik talt vores behov og ideer igennem og så på, hvad det kunne være for noget udstyr, som vi skulle have.

Vores krav var, at det skulle kunne betjenes af så få som muligt, gerne en enkelt person. 

 

Min person skulle ikke være en flaskehals, andre knap så tekniske personer skulle også kunne betjene det.

Og vi ville gerne have mere end to kameraer; og så var det vigtigt, at det var transportabelt. Vores ministerium er ofte ude til konferencer ude i landet, i Aarhus eller lignende.”

 

Fuld mobilitet med 20 minutters opsætning og nedtagning.

 

Vejledning og rådgivning fra Stjernholm & Co resulterede i, at løsningen blev en flightcase med netværk og en NDI baseret infrastruktur, hvor tre Birddog robotkameraer føder den kraftige labtop computer, som har v-Mix afvikling/livestreaming software installeret. 

På audiosiden benyttes et 8-kanals audiointerface som har tilsluttet fire trådløse Sennheiser mikrofoner med sender/modtager og headset/lavalier mikrofoner.

En custom-programmeret Skaarhøj betjeningspanel er essentielt til skift, preset og kamerastyring.

Det er med til at sikre et enkelt og overskuelig workflow i afviklingen, med funtioner som er tilpasset behovet. Kameraer har sin egen flightcase med 50 m CAT6 kabeltromle til hver, og Morten fortæller, at de kan pakke det hele samme og flytte det på under 20 min.


Resultatet af løsningen skabte nye ønsker og krav til yderligere videoproduktioner.

En af de store produktioner, hvor udstyret blev brugt intenst, var Læringsfestival 2021, som blev gennemført online via streaming pga. pandemien. Produktionen var omfattende, forløb over fire dage og havde over 13.000 registrerede deltagere med professionelle værter og større paneldiskussioner. 

På Læringsfestivalen var der bl.a. keynotes med deltagere fra hele verden og en browserbaseret platform, hvor der både var gratis og betalingsadgang til optaget materiale og streaming. Desuden var der virtuelle udstillere på platformen, som i ”normale” tider ville have stået på en fysisk stand på festivalen. 

Den vellykkede festival betød, at opmærksomheden omkring udstyret og hvad der kunne gøres med de nye faciliteter blev ”opdaget” rundt i hele styrelsen og ministeriet, og der kom ønsker om, at der kunne produceres andre ting end webinar, bl.a. interview og præsentationer. Styrelsen og ministeriet ville gerne præsentere sig endnu bedre. 

Videokvaliteten var høj, men der var ting, som ikke var på plads, så det stadig ikke så helt professionelt ud. Bl.a. baggrunden og omgivelserne, som der blev skudt video i og der var ikke en konsensus omkring profilering af ministeriet og styrelse.

Komplet studie med professionelle muligheder for kreative produktioner og afvikling.

 

”Derfor inviterede vi igen Stjernholm og Co til at lave sparring med os. Det var i forvejen besluttet, at vi ville lave et mere permanent studie og vi havde fundet et rum til det i styrelsen.

Det har vi nu lavet sådan, at vi kan omslutte hele lokalet med en grøn skærm. 

Det betyder, at vi kan have rundbordsdiskussion, og derfor skyde fra vinkler, hvor hele lokalet bliver brugt. Eller hvor deltagere sidder i sofaer, hvor vi kan lave cross skulderskud, skyde på tværs i lokalet.

Det ser bedre ud, når det er en dialog eller en debat frem for, at de alle står på rad og række. 

I studiet har vi to sæt af gardiner, den grønne, som vi kan lave digital baggrund på og en sort, mere anonym baggrund. Vi har forskellige baggrunde, både nogle faste stillbilleder og nogle loopede videosekvenser, suppleret med ministeriets logo og profil.

Den rådgivning og support, som Stjernholm & Co har givet, har vi været rigtig glade for. Jeg har stor tillid til dem, de er professionelle og altid til rådighed, når vi har brug for dem.”

 

Flere kameraer og fuld DMX kontrolleret studielys.

Studiet blev samtidig opgraderet med mere udstyr. For at kunne lave lidt flere kameravinkler har styrelsen suppleret med tre Studio 4K kameraer fra Blackmagic, som er velegnet til faste skud i et studie.

De er med zoom objektiver, og den ene er monteret på en slider, som giver bevægelse i billedet og et professionelt udtryk i produktionen. 

 


I studiet har de også fået DMX styrede lamper, som regulerer lyset til produktionen og som bliver styret fra et lille touchpanel, hvor bl.a. lysets intensitet og hvidbalance er indstillelige.

Til at afhjælpe dem, der præsenterer foran kameraerne, er der suppleret med teleprompter og præsentation skærm, og på audiosiden med in-ear og højttalere til monitorering af lyden. 

 

Stor bonus for Styrelse og Ministerium med bl.a. bedre og bredere kommunikation til uddannelsessektoren.

 

Videoproduktion og studie har givet en stor bonus for Styrelse og Ministerium, de når nu ud til langt flere personer i uddannelsessektoren. Det lille video-team har fået travlt, og producere omkring to til tre videoproduktioner om ugen.

”Som statsmyndighed er vi jo sat i værk for at nå ud til hele undervisningssektoren, vi skal nå ud til alle uddannelsesinstitutioner, såsom dagtilbud, ungdomsuddannelser og grundskole.

Traditionelt har vi benyttet os af have fysiske møder rundt omkring i landet eller i København, men der kan være langt ud til den enkelte institution, til den enkelte medarbejder.

Vi kan nå ud til langt flere, når vi laver streaming og tilbyder ”on demand” video af streamet indhold. Flere hører budskabet og vi kan medvirke til, at medarbejdere i institutioner ikke skal rejse og bruge budget for at få nødvendig information.”

 

 

 

Løsninger der sparer tid og bringer budskaberne længere ud.

”Vi følger jo rigtig meget med i, hvor meget både streaming og optaget indhold bliver vist for at måle og lave statistik på, hvor godt vi når ud. Vi har fået masser af tilbagemeldinger på, at den enkelte institution sparede tid, og samtidig blev budskabet spredt ud til flere medarbejdere.

I fremtiden ser vi på andre værktøjer omkring vores streaming, så vi kan få mere interaktion med seerne end bare chat og spørgsmål/svar. 

Vi har også besluttet, at vores Læringsfestival i fremtiden vil blive digital. Det betyder, at vi kan højne det faglige indhold, netop fordi det er langt lettere at hente nogle interessante keynote speakers ind fra udlandet.” slutter Morten Bjerregaard.

 


Tag en uforpligtende snak med vores Live streaming rådgivere hos Stjernholm & Co., hvis du går med tankerne om muligheder og løsninger eller hvis du vil have videreudviklet det setup du allerede har...

- Kontakt os på 3810 5070 eller send os en mail - så ringer vi dig op.


Kontakt os på +45 3810 5070 / sales@stjernholmco.dk - Man-Fre kl. 9-17.

Kun rådgivning, salg og udlejning til CVR registrerede virksomheder og offentlige institutioner.